Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 nov 2009 - Anul XIV, nr. 270 (4256)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Festivalul Satiric Bucovina

Laureaţi, la „Ghinion” şi „Gripă”, în zi de 13

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Festivalul Satiric Bucovina, care a avut ca pilon principal cea de-a XX-a ediţie a Salonului Naţional-Internaţional de Umor Suceava (cu tema „Ghinion”), aducând sub aceeaşi umbrelă acţiunile din cadrul proiectului „Happening în Bucovina 2009”, respectiv Expoziţia Internaţională de Grafică Satirică „Gripa”, un concurs de graffiti şi neîmplinitul (din lipsă de concurenţi) a concursului de pictură 3D, şi-a anunţat vineri, 13 noiembrie a.c., laureaţii.

 

Un „eveniment satiric” care „ne descreţeşte frunţile într-o agitată perioadă electorală”

La vernisajul comun al expoziţiilor manifestărilor concurenţiale circumscrise acestui festival, vernisaj care a avut loc în galeria de la etajul Muzeului de Istorie, au participat, alături de reprezentanţii organizatorilor şi de numeroşi concurenţii curioşi să afle numele câştigătorilor, un număr însemnat de „consumatori” de umor de generaţii diferite, „semn bun”, aşa cum a remarcat graficianul Mihai Pînzaru PIM, preşedintele istoric al salonului, care a semnalat că prin „lăstari” tineri se perpetuează şi se multiplică buna dispoziţie în rândul sucevenilor.
În prezenţa vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Suceava Vasile Ilie (care a salutat acest „eveniment satiric” care „ne descreţeşte frunţile într-o agitată perioadă electorală”), directorul general al Complexului Muzeal Bucovina, Constantin-Emil Ursu, a anunţat „organizatorii tradiţionali ai manifestării” (CMB Suceava şi Centrul Cultural Bucovina) şi componenţa juriului, după care, pe secţiuni, au fost prezentaţi şi premiaţi laureaţii festivalului.

 

Marele Premiu „Nicolae Claudiu”, Gabriel Rusu, din Târgu Mureş

Graficianul satiric Mihai Pînzaru PIM, iniţiatorul (în anul 1974) al salonului de umor sucevean, preşedintele juriului (membri fiind George Licurici şi Ovidiu Ambrozie Bortă BOA), a apreciat participarea (76 de caricaturişti din zece ţări europene, America Centrală şi de Sud) şi a prezentat premianţii salonului care a avut tema „Ghinion”: din cei patru debutanţi ai salonului, premiul pentru debut (100 lei) - Otilia Popescu „Nazelis”, în vârstă de 14 ani din Suceava, iar Premiul „Franz Xaver Knapp” (500 lei), pentru bandă desenată umoristică, Iustin Răzvan Rusu, elev clasa a VII-a, din Stupca.
La seniori, Marele Premiu „Nicolae Claudiu” (în valoare de 1.000 lei), pentru cea mai bună caricatură realizată de un concurent din afara judeţului Suceava, i-a revenit lui Gabriel Rusu, din Târgu Mureş, iar Premiul „Constantin Sofroni” (500 lei), pentru cea mai bună caricatură realizată de un concurent matur din judeţul Suceava, a fost atribuit graficianului satiric Doru Ghiocel Olaş.

 

Premii pentru „Gripa”, graffiti şi pictură 3D

La Expoziţia Internaţională de Grafică Satirică „Gripa”, Ovidiu Ambrozie Bortă BOA, care a fost principalul organizator al acesteia, a subliniat participarea unui număr de 141 de concurenţi, din 46 de ţări, cu un număr total de 352 de lucrări admise.
A fost premiată lucrarea aparţinând cubanezului Alfredo Martinera Hernandez, iar menţiuni au primit Angel Boligan Corbo (Mexic), Kotrha Lubomir (Slovacia) şi Mario de Koninck (Belgia).
Cu acest prilej a fost prezentat şi distribuit CD-ul cu lucrările tuturor participanţilor la concurs.
Întrucât BOA a fost şi iniţiatorul concursului de graffiti, a oferit premiile (diplome şi doze de spray color) câştigătorilor: Sebi Şpac (Premiul I), de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, Ciprian Ungureanu (Premiul II), de la Şcoala Generală Nr. 3, şi Sorin Maxim (Premiul III), de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava.
Întrucât concursul de pictură 3D, deşi mediatizat, nu a avut concurenţi, unuia dintre grafferi, Vlad Horecica, pentru că s-a remarcat printr-o bună reprezentare tridimensională, i s-a acordat un premiu pentru această secţiune.

 

„Veniţi să luaţi umor!”

Festivitatea de premiere, la care Ion Drăguşanul şi Ştefan Stroe au delectat publicul cu epigrame satirice, s-a încheiat... la coadă.
Mihai Pînzaru PIM a lansat invitaţia „Veniţi să luaţi umor!”, oferind „Catalogul Salonului de Umor Suceava” (ediţiile XVIII - XIX / 2007-2008), scos de sub tipar chiar în dimineaţa acelei zile, şi toată lumea s-a aşezat la rând pentru a intra în posesia catalogului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Laureaţi, la „Ghinion” şi „Gripă”, în zi de 13.
 Vizualizări articol: 1570 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Laureaţi, la „Ghinion” şi „Gripă”, în zi de 135.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei