Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 nov 2009 - Anul XIV, nr. 270 (4256)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PNL: Băsescu şi Guvernul Boc au ridicat mita electorală la rang de politică de stat

Marţi, 17 Noiembrie 2009 (14:49:28)

Candidatul PNL la Preşedinţie, Crin Antonescu, a susţinut, marţi, într-o conferinţă de presă, că Guvernul a acordat, prin HG, fonduri primarilor PDL de 7-10 ori mai mari decât edililor PSD şi PNL şi a afirmat că Traian Băsescu a ridicat mita electorală la rang de politică de stat.

"În legătură cu politica pe care Guvernul acesta ilegitim o face în legătură cu modul în care resursele publice, banul public este folosit cu neruşinare în scopuri electorale, există o HG 1255 din 21 octombrie 2009 cu sumele alocate din Fondul de rezervă al Guvernului Boc. Practic, timp de o lună s-a negociat mita electorală cu alţi primari de la PSD, de la PNL. Sumele alocate primarilor de la PDL acum, înaintea alegerilor, sunt de regulă între 7 şi 10 ori mai mari decât sumele alocate pentru ceilalţi primari", a spus Antonescu.

El a subliniat că "PDL, Emil Boc, Traian Băsescu care este evident în spatele acestui prim-ministru pe jumătate, au ridicat mita electorală din bugetul de stat la rangul de politică de stat prin modul în care au alocat aceste peste 100 de milioane de lei".

La rândul său, secretarul general al PNL, Radu Stroe, a spus că banii pentru primarii PDL au fost alocaţi din "fondul care se află discreţionar la dispoziţia primului-ministru", adăugând şi el că "Guvernul Boc a ridicat la rang de politică de stat alocarea resurselor financiare primarilor".

Stroe a spus că un exemplu răsunător în această privinţă este judeţul Alba unde "s-a dat unui primar liberal din 24 o sumă de 40.000 lei în vreme ce la PDL s-au dat la 37 de primari din 45 o sumă de 2.840.000 lei".

"Lucrurile merg în continuare în acest mod şi nu demonstrează decât două chestiuni. Şi-au dat banii propriilor primari pentru a-i determina în campanie să fie foarte activi şi au acordat anumite sume anumitor primari, în opinia noastră, cu cei cu care au putut discuta subteran eventual sprijin pentru candidatul Băsescu", a spus Stroe.

El a menţionat că şi liberalii când au fost la guvernare au încercat să creeze aceşti stimuli când era vorba de o campanie electorală, dar nu şi-au permis niciodată să aloce sume de peste zece ori mai mari decât unor primari PDL sau PSD.

"Întotdeauna PNL, fiind la guvernare nu şi-a alocat mai mult de 35-40%, urmând să împartă pentru primarii ceilalţi - PSD, UDMR, PDL - acolo unde existau acţiuni în derulare şi pentru a nu se deteriora investiţiile demarate, să le poată continua. Vrem să tragem şi pe această cale un semnal de alarmă, e o importantă metodă de fraudare a alegerilor. Sume de şapte ori, zece ori, uneori mai mult decât de zece ori", a conchis Stroe.

Conform unui document pus la dispoziţie de PNL, din cei 717 primari ai PNL, doar 283 au primit fonduri de la Guvern în valoare totală de 12.276.000 lei, iar din cei 910 primari ai PDL au fost refinanţaţi un număr de 861 cu suma de 65.291.000 de lei.

Pe de altă parte, cele mai mici sume au fost distribuite celor 1.138 de primari ai PSD, beneficiind de refinanţări în valoare de 10.803.000 lei doar un număr de 284 de edili.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PNL: Băsescu şi Guvernul Boc au ridicat mita electorală la rang de politică de stat.
 Vizualizări articol: 548 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PNL: Băsescu şi Guvernul Boc au ridicat mita electorală la rang de politică de stat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei