Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 nov 2009 - Anul XIV, nr. 270 (4256)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc a inaugurat hidrocentrala de la Movileni, iar în discurs a confundat Siretul cu Prutul

Marţi, 17 Noiembrie 2009 (17:44:22)

Premierul interimar Emil Boc şi ministrul interimar al Economiei, Adriean Videanu, au inaugurat, marţi, hidrocentrala de la Movileni, o investiţie de 650 de milioane de lei, în timpul discursului Boc confundând râul Siret cu râul Prut şi fiind, ulterior, corectat de un reprezentant Hidroelectrica.

Primul-ministru a încurcat râul Siret cu râul Prut, spunând că Guvernul va finaliza întreaga amenajare a râului Prut, în condiţiile în care toate hidrocentralele se află pe râul Siret, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"După ce va fi finalizată întreaga investiţie de amenajare a râului Prut, pentru care mai avem nevoie de încă 135 de milioane de euro, cu siguranţă va fi una din cele mai mari investiţii din ţară", a spus Emil Boc, fiind ulterior corectat de unul dintre oficialii Hidroelectrica.

Premierul a revenit apoi, spunând că este vorba despre râul Siret.

Premierul interimar Emil Boc a precizat că, pe lângă producţia de energie, hidrocentrala ajută, de asemenea, la prevenirea inundaţiilor şi asigură debitele pentru irigaţii.

"Dincolo de producţia de energie ajută cel puţin alte două obiective majore. Ajută la prevenirea inundaţiilor şi a altor lucruri care s-au produs în această zonă şi care au pricinuit mari probleme populaţiei, iar pe de altă parte pentru a sprijini sectorul de irigaţii. Împreună cu domnul ministru Videanu şi cu conducerea Hidroelectrica vom avea în vedere crearea condiţiilor pentru finalizarea acestor investiţii, astfel încât toate obiectivele pe care ni le-am propus odată cu amenajarea râului Siret să fie realizate", a susţinut Emil Boc.

La proiectarea şi realizarea acestui obiectiv s-a avut în vedere exploatarea potenţialului hidroenergetic al râului Siret prin construirea a două noi hidrocentrale: Cosmeşti şi Movileni. De asemenea, amenajarea hidroenergetică va asigura debitele necesare pentru irigaţii, alimentarea cu apă potabilă a zonei şi va scoate de sub efectul inundaţiilor mari suprafeţe agricole.

Centrala hidroelectrică de la Movileni are o putere instalată de 33,9 MW şi va furniza 112,4 GWh de energie pe an. Proiectantul lucrării este ISPH Bucureşti, iar executant - Hidroconstrucţia. Echipamentele sunt furnizate de companii româneşti - UCM Reşiţa (cele energetice) şi PROMPT Timişoara (cele hidromecanice). Montajul a fost realizat de compania Energomontaj. Lucrările la hidrocentrala de la Movileni au început în anul 1990.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc a inaugurat hidrocentrala de la Movileni, iar în discurs a confundat Siretul cu Prutul.
 Vizualizări articol: 664 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Boc a inaugurat hidrocentrala de la Movileni, iar în discurs a confundat Siretul cu Prutul1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei