Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 nov 2009 - Anul XIV, nr. 267 (4253)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Bugetul pentru anul viitor menţine cota de impozitare la 16% şi TVA la 19%

Vineri, 13 Noiembrie 2009 (13:54:18)

Bugetul pentru anul viitor menţine nivelul cotei de impozitare la 16% şi al taxei pe valoarea adăugată la 19%, urmând să fie adoptat de Guvern după ce legea care abilitează Executivul demis să aprobe bugete va fi publicată în Monitorul Oficial, a declarat, vineri, premierul interimar, Emil Boc.

"Un procent de 20% din fondurile statului va fi alocat în continuare pentru investiţii", a spus Boc.

El a arătat totodată că preşedintele Traian Băsescu va promulga legea după ce actul normativ va rămâne câteva zile în Parlament, conform procedurii legale, pentru o eventuală sesizare a Curţii Constituţionale.

Plenul Senatului a adoptat, miercuri, cu 93 de voturi "pentru", proiectul de modificare a Legii de organizare a Guvernului, prin care Cabinetul demis este abilitat să înainteze Parlamentului bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale, dar şi legea responsabilităţii fiscale.

Aprobarea proiectului de buget pentru anul viitor reprezintă unul dintre angajamentele asumate în relaţia cu Fondul Monetar Internaţional, pentru acordarea celei de-a treia tranşe din împrumut.

Secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Gheorghe Gherghina a declarat, la începutul lunii octombrie, pentru MEDIAFAX că bugetul consolidat pentru 2010 va fi construit pe venituri totale de 166,709 miliarde lei (31,75% din PIB) şi cheltuieli de 197,904 miliarde lei (37,68% din PIB), cu un deficit bugetar de 5,9%.

El menţiona că Produsul Intern Brut estimat pentru anul viitor este de 525,1 miliarde de lei, în creştere în termeni reali cu 0,5%. Pentru 2010, Finanţele iau în calcul un curs mediu de 4,2 lei/euro şi o inflaţie de 3,7%.

Potrivit ministrului interimar al Finanţelor, Gheorghe Pogea, principalele cinci capitole de cheltuieli structurale încluse în proiectul de buget pe 2010 însumează 15,5% din PIB, din care cea mai mare parte reprezintă sumele alocate pentru pensiile publice, care totalizează 40,4 miliarde lei, respectiv 7,6% din PIB.

Cheltuielile cu asistenţa socială însumează 24,4 miliarde lei (4,6% din PIB), cele cu datoria publică sunt estimate la peste 1% din PIB, iar contribuţia la bugetul Uniunii Europene se ridică la aproximativ 5,5 miliarde lei.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Bugetul pentru anul viitor menţine cota de impozitare la 16% şi TVA la 19%.
 Vizualizări articol: 540 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Bugetul pentru anul viitor menţine cota de impozitare la 16% şi TVA la 19%0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei