Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 nov 2009 - Anul XIV, nr. 267 (4253)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Copiii vor fi vaccinaţi contra AH1N1 cu dozele produse, în ianuarie, de Institutul Cantacuzino

Vineri, 13 Noiembrie 2009 (16:40:50)

Copiii vor fi vaccinaţi împotriva gripei cu virusul AH1N1 cu dozele care vor fi produse, la începutul lunii ianuarie, la Institutul Cantacuzino, pe baza unei proceduri conform standardelor naţionale acreditate, a declarat, vineri, premierul interimar Emil Boc.

El a amintit că Executivul a decis să nu importe doze de vaccin în cazul cărora producătorul nu îşi asumă eventuale reacţii adverse.

"Am decis să nu importăm dacă producătorul vaccinului nu îşi asumă responsabilitatea pentru vaccin, aşa cum orice medicament trebuie să aibă într-o ţară democratică sau într-o Europă democratică în care trăim. La începutul lunii ianuarie, o să avem vaccinul la Institutul Cantacuzino şi o să-l aplicăm potrivit standardelor naţionale acreditate, recunoscute şi care să fie oficiale. Copiii vor fi vaccinaţi atunci când va trebui, dar nu voi accepta ca în România copiii să fie testeri sau cobai pentru medicamente produse în altă parte şi care nu au fost validate acolo", a spus Boc.

Întrebat dacă el s-a vaccinat împotriva gripei de tip nou, Boc a amintit că nicio persoană din România nu a efectuat acest vaccin.

"Când va fi, evident că voi intra în categoriile prevăzute de lege şi de strategia Ministerului Sănătăţii pentru un asemenea virus", a adăugat şeful Guvernului.

Atenţionat de presă că pare a fi uşor răcit, Emil Boc a spus zâmbind presei că "nu mor caii când vor câinii".

Ministerul Sănătăţii şi Guvernul au semnat un memorandum pentru achiziţionarea de la firma Glaxo Smith Kline a 500.000 de doze de vaccin pandemic pentru copii cu vârste între şase luni şi şase ani, a anunţat, în urmă cu o săptămână, secretarul de stat în minister Adrian Streinu-Cercel.

În şedinţa de miercuri a Guvernului, premierul interimar, Emil Boc, a cerut însă ministerului de resort să nu achiziţioneze dozele de vaccin împotriva virusului AH1N1, destinate copiilor, dacă firma producătoare nu îşi asumă răspunderea pentru eventuale reacţii adverse după administrarea vaccinului.

Fostul ministru al Sănătăţii Ion Bazac (PSD) declara, în 9 noiembrie, că România nu ar trebui să accepte vaccinul AH1N1 pentru copii, care a fost refuzat de Polonia, apreciind că Guvernul ar trebui să facă publice condiţiile solicitate de către producător şi să ia în calcul reanalizarea sursei de achiziţie.

Compania GlaxoSmithKline (GSK) a susţinut, joi, într-un comunicat că vaccinul Pandemrix, produs de GSK, este folosit în 12 ţări, adică mai mult de jumătate din cele 22 din întreaga lume unde au început campaniile de imunizare împotriva gripei AH1N1, până acum fiind vaccinate peste două milioane de persoane.

Compania farmaceutică preciza că a pregătit un contract standard pentru achiziţia vaccinului pandemic Pandemrix, care a fost semnat de peste 40 de guverne din întreaga lume, între care cele ale Canadei, Franţei, Germaniei, Marii Britanii, Finlandei, Norvegiei, Suediei, Irlandei, Spaniei şi Bulgariei. Compania arăta că a răspuns afirmativ, în 5 noiembrie, la cererea urgentă transmisă de Ministerului Sănătăţii din România din 31 octombrie, de a furniza o cantitate de vaccin pandemic pentru utilizare pediatrică, pentru a veni în sprijinul planului pandemic naţional. Dozele de vaccin solicitate erau planificate pentru a fi folosite în completarea vaccinului produs la nivel local de Institutul Cantacuzino.

GSK menţiona că vaccinul pandemic Pandemrix a fost produs urmând toate recomandările şi reglementările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi este aprobat din 30 septembrie de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMEA) pentru a fi folosit în prevenirea gripei pandemice, inclusiv pentru copii şi sugari, în toate cele 27 de ţări europene.

Copiii cu vârste cuprinse între 6 luni şi 6 ani ar putea fi vaccinaţi din 2010 după ce Institutul Cantacuzino va finaliza testele clinice pentru această categorie şi va obţine de la ANM autorizaţia de punere pe piaţă a produsului, a declarat, vineri, Amalia Canton, director general în Ministerul Sănătăţii.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Copiii vor fi vaccinaţi contra AH1N1 cu dozele produse, în ianuarie, de Institutul Cantacuzino.
 Vizualizări articol: 725 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Copiii vor fi vaccinaţi contra AH1N1 cu dozele produse, în ianuarie, de Institutul Cantacuzino0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei