Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 nov 2009 - Anul XIV, nr. 266 (4252)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul acoperă cheltuielile primăriilor cu 100 milioane lei, din Fondul de rezervă

Joi, 12 Noiembrie 2009 (15:40:17)

Sumele defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale au fost suplimentate de Guvern cu 100 milioane lei, din Fondul de rezervă bugetară, iar banii au fost alocaţi mai multor primării, pentru finanţarea unor cheltuieli curente şi de capital.

Suplimentarea de fonduri a fost decisă prin hotărâre aprobată de Guvern la 21 octombrie şi publicată, joi, în Monitorul Oficial. La 28 octombrie, premierul interimar Emil Boc a declarat că Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului pentru anul 2009 mai conţine doar 7 milioane lei.

În urmă cu o săptămână, Guvernul a alocat autorităţilor locale fonduri totale de 159,9 milioane lei, din sume defalcate din TVA, pentru proiecte de infrastructură şi construcţie de baze sportive, cei mai mulţi bani fiind acordaţi primăriilor conduse de PDL şi PNL, şi a retras 7,9 milioane lei, în principal de la primăriile PSD

Pentru finanţarea proiectelor de dezvoltare a infrastructurii şi a unor baze sportive, Guvernul PDL-PSD a repartizat autorităţilor locale, în primăvara acestui an, fonduri de 662 milioane lei din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată, cei mai mulţi bani fiind alocaţi primăriilor conduse de cele două partide.

Hotărâri similare de distribuire a sumelor defalcate din TVA au fost aprobate şi de fostul Guvern, pe finalul anului trecut, iar banii au fost alocaţi atunci preponderent către primării conduse de PNL şi PSD.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul acoperă cheltuielile primăriilor cu 100 milioane lei, din Fondul de rezervă.
 Vizualizări articol: 498 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul acoperă cheltuielile primăriilor cu 100 milioane lei, din Fondul de rezervă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei