Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 sep 2009 - Anul XIV, nr. 229 (4215)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nica: PSD nu mai participă la coaliţie până la retragerea cererii de revocare

Miercuri, 30 Septembrie 2009 (16:20:17)

Vicepremierul social-democrat Dan Nica a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că PSD nu va mai participa la şedinţele coaliţiei guvernamentale până când premierul nu îşi va retragerea cererea de revocare trimisă la Cotroceni.

Nica a spus că PSD nu va participa la coaliţie până când premierul Emil Boc nu va da răspuns scrisorii primite de la preşedintele PSD, Mircea Geoană, în care acesta arăta condiţiile în care PSD acceptă depăşirea crizei politice dintre cele două partide guvernamentale.

"Nu noi am aruncat ţara în criză, nu noi o întreţinem, ci domnii Boc şi Băsescu, care au şi soluţiile pentru ieşirea din această criză. (...) Până la retragere (a cererii de revocare) nu vom participa, pentru că nu avem ce să discutăm, pentru că, atunci când premierul a trimis cererea de revocare, domnia sa nu mai are treabă cu coaliţia. Deci a încălcat protocolul, iar acum singura persoană care are soluţia deblocării crizei este domnul Băsescu", a adăugat el.

Întrebat dacă apreciază că este posibil ca PDL să dea înapoi şi să retragă cererea de revocare, Nica a răspuns: "În momentul în care au luat decizia că este mai important jocul politicianist de doi bani, că este mai importantă campania electorală din acest an decât interesele românilor, ei trebuie să răspundă".

Vicepremierul social-democrat a comentat şi afirmaţia prim-vicepreşedintelui PDL, Adriean Videanu că aşteaptă ca PSD să îşi asume ruperea protocolului de guvernare, şi a spus că democrat-liberalul a folosit "un ton batjocoritor care arată o uşoară neînţelegere a modului în care trebuie să respecţi ca să fii respectat".

Nica a spus că responsabilitatea pentru declanşarea crizei politice revine PDL, care are soluţia de a readuce lucrurile în normalitate prin renunţarea la cererea de revocare.

"Aţi declanşat criza politică (...) acum aveţi această responsabilitate şi acum o bâlbâiţi. Trebuie să vă asumaţi responsabilitatea şi să readuceţi lucrurile la normal, atât din punctul de vedere al gestionării economiei româneşti, cât şi din acela al responsabilităţii pe care o avem ca ţară UE", a menţionat Nica.

Întrebat dacă mai are rost ca miniştrii PSD să participe la şedinţa de guvern în condiţiile în care nu au participat la şedinţa de coaliţie de miercuri dimineaţa, Nica a răspuns:

"Aceasta este deosebirea dintre noi şi PDL : Nu amestecăm lucrurile. În Guvern gestionezi problemele României, nu faci politică. Politică faci la tine în partid. Nu vom transforma guvernul României în circ şi arenă politică", a spus Nica.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nica: PSD nu mai participă la coaliţie până la retragerea cererii de revocare.
 Vizualizări articol: 469 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nica: PSD nu mai participă la coaliţie până la retragerea cererii de revocare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei