Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 sep 2009 - Anul XIV, nr. 229 (4215)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sârbu: E nevoie să facem un pas către un plus de coerenţă în ce priveşte salarizarea

Miercuri, 30 Septembrie 2009 (17:13:50)

Ministrul Muncii, Familiei şi protecţiei Sociale, Marian Sârbu, a declarat că susţine majorarea salariului minim la 705 lei din 2010, chiar dacă va trebui modificată grila din Contractul Colectiv de Muncă, precizând că este nevoie de mai multă coerenţă în ce priveşte salarizarea.

Marian Sârbu a mai spus că este un susţinător al ideii potrivit căreia valoarea salariului minim ar trebui să fie aceeaşi cu a coeficientului I din Legea unitară de salarizare.

"Cred că salariul minim pe economie trebuie să fie 705 lei, cât e în legea unitară, chiar dacă ar trebui renegociată grila unică din Contractul Colectiv de Muncă. E nevoie să facem un pas către un plus de coerenţă în ce priveşte salarizarea", a mai spus ministrul Muncii.

Patronatele acceptă majorarea salariului minim pe economie doar cu condiţia îngheţării celorlalte salarii până la ieşirea din criză, iar sindicatele cer ca discutarea acestei probleme să ţină cont de politica salarială din România.

Preşedintele UGIR 1903, Cezar Corâci, a declarat, la finalul discuţiilor de la Ministerul Muncii privind majorarea salariului minim pe economie, că patronatele şi sindicatele au căzut de acord asupra unor principii şi deziderate.

Corâci a precizat că patronatele au propus confederaţiilor sindicatelor şi reprezentanţilor Guvernului ca majorarea salariului minim să fie făcută doar în condiţiile în care se renunţă la grila unică din contractul colectiv de muncă unic la nivel naţional, astfel încât salariile care au valoarea peste salariul minim să poată fi îngheţate până la finalizarea crizei economice.

Patronatele au explicat că majorarea salariului minim brut la 705 lei ar însemna pentru bugetul de stat o creştere de 18 la sută, iar pentru mediul privat o majorare de 14 la sută, care ar fi nesustenabilă.

Preşedintele UGIR 1903 a precizat că la nivel de ramură, salariul minim pe economie a fost deja negociat cu sindicatele şi stabilit la 650 de lei şi nu exclude varianta ca acesta să fie păstrat chiar în condiţiile în care Guvernul va decide ca salariul minim la stat să fie de 705 lei.

Corâci a mai spus că s-a convenit, împreună cu sindicatele, că în negocierile privind stabilirea salariului minim ar trebui făcută şi o reanalizare a politicii salariale din România.

La rândul său, preşedintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, a declarat că a susţinut necesitatea de a discuta despre salariul minim în contextul politicii salariale din România pentru că, altfel, orice discuţie pe acest subiect, n-ar duce nicăieri.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sârbu: E nevoie să facem un pas către un plus de coerenţă în ce priveşte salarizarea.
 Vizualizări articol: 384 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sârbu: E nevoie să facem un pas către un plus de coerenţă în ce priveşte salarizarea5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei