Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 sep 2009 - Anul XIV, nr. 214 (4200)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu a preferat la Roman să nu urce pe scenă, ci să participe "de jos, nu de sus", la manifestări

Duminică, 13 Septembrie 2009 (14:05:49)

Preşedintele Traian Băsescu a refuzat invitaţia consilierilor Episcopiei Romanului de a urca pe scenă, alături de înaltele feţe bisericeşti, spunând că preferă să rămână în mijlocul credincioşilor şi să participe "de jos, nu de sus", la manifestări, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Preşedintele Traian Băsescu a participat, timp de două ore, la manifestările prilejuite de ceremonia de ridicare a Episcopiei Romanului la rangul de Arhiepiscopie a Romanului şi Bacăului, iar în jurul orei 13.10 şeful statului a plecat din zonă.

Deşi a fost invitat de consilierii Episcopiei să urce pe scenă alături de înaltele feţe bisericeşti, preşedintele a preferat să rămână în mijlocul credincioşilor care l-au primit entuziasmaţi.

"Nu, mulţumesc! Rămân aici. Vreau să particip de jos, nu de sus", a răspuns Train Băsescu la invitaţia de a urca pe scenă.

De altfel, nicio personalitate politică ori din administraţie nu a ţinut discursuri, duminică, la Catedrala Episcopală Roman, cu două excepţii, şi anume PF Părinte Daniel, Patriarhul BOR, şi PS Ioachim Băcăuanul, episcopul Romanului, care au vorbit credincioşilor de pe scena amenajată special pentru această ocazie.

Înainte să plece de la Roman, Traian Băsescu a făcut o baie de mulţime printre credincioşii veniţi cu miile la ceremonie, şeful statului fiind primit cu entuziasm de oamenii care s-au înghesuit să-i ceară autografe pe calendarele ortodoxe pe care le aveau asupra lor şi să se fotografieze cu el.

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns, duminică, la ora 11.00, la Catedrala Episcopală din Roman pentru a participa la ceremonia de ridicare a Episcopiei Romanului la rang de Arhiepiscopie, cu titulatura Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului.

Duminică, Patriarhul Daniel, înconjurat de un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din Roman, urmată de festivitatea de ridicare a Episcopiei Romanului la rang de Arhiepiscopie, cu titulatura de Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului, când PF Daniel a citit Tomosul Sinodal şi a rostit cuvântul de învăţătură.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu a preferat la Roman să nu urce pe scenă, ci să participe \"de jos, nu de sus\", la manifestări.
 Vizualizări articol: 455 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu a preferat la Roman să nu urce pe scenă, ci să participe \"de jos, nu de sus\", la manifestări0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei