Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 sep 2009 - Anul XIV, nr. 214 (4200)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Umanitar

Are nevoie de 825 de lei, pentru schimbare de cristalin la un ochi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O fetiţă în vârstă de 2 ani şi 7 luni, Denisa Varga, are nevoie urgent de 825 de lei, bani cu care să meargă la Spitalul Clinic de Urgenţe „Sf. Spiridon” Iaşi – secţia Oftalmologie Compartiment Copii, pentru o intervenţie chirurgicală la un ochi. Suma necesară pentru schimbarea de cristalin la ochi este de 1.100 lei. Casa de Asigurări de Sănătate Suceava contribuie cu 275 de lei din această sumă.

 

În grija statului, de la trei săptămâni

Minora are domiciliul în comuna Păltinoasa, dar a fost preluată la trei săptămâni după naştere de Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava şi dată în plasament asistentului maternal profesionist Lia Hlobă, din municipiul Suceava.
Şefa serviciului de asistenţă maternală din cadrul Protecţiei Copilului Suceava, Veronica Măciucă, ne-a spus că asistentul maternal profesionist Lia Hlobă nu dispune de cei 825 de lei pentru a o duce pe Denisa la spital, de aceea face un apel către oamenii cu suflet să o ajute.

 

Mamă, de profesie

„Suntem foarte legaţi de Denisa şi vrem să o ajutăm să vadă. La un ochişor are cataractă congenitală, iar la celălalt trebuie să îi schimbăm cristalinul. Chiar după ce am luat-o în plasament, ne-am dat seama că are ceva probleme de sănătate. Un medic de familie ne-a spus că are colici, şi de aceea plânge mereu”, ne-a povestit Lia Hlobă, care, de-a lungul timpului, a avut mai mulţi copii în plasament, unii revenind în familiile naturale.
„Chiar dacă avem doi copii mari, căsătoriţi, avem nepoţi, am înfiat o fetiţă, pe care am luat-o la vârsta de 6 luni în plasament. Acum are 5 ani, şi o iubim ca pe copilul nostru. De aceea, vrem să facem mai mult şi pentru Denisa, chiar dacă are probleme grave de sănătate”, ne-a mai povestit asistentul maternal.

 

Termen limită

În urma investigaţiilor medicale, Denisa a fost diagnosticată cu cataractă congenitală la un ochi, tetrapareză spastică, epilepsie, retard psihomotor gradul I, motiv pentru care medicul specialist de la Iaşi i-a recomandat asistentului maternal care are grijă de minoră, o intervenţie chirurgicală, schimbare de cristalin la un ochi, pentru care este necesară suma de 1.100.
Cei care pot să o ajute pe Denisa să facă această operaţie pot să sune la numerele de telefon 0230 530176 sau 0761 663822 – asistent maternal Lia Hlobă. Fetiţa este programată pentru operaţie pe 28 septembrie. Internarea trebuie să fie făcută cu câteva zile înainte. Pe 20 – 22 septembrie, asistentul maternal ar trebuie să aibă banii, pentru a pleca cu Denisa la Iaşi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Are nevoie de 825 de lei, pentru schimbare de cristalin la un ochi.
 Vizualizări articol: 1589 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
Are nevoie de 825 de lei, pentru schimbare de cristalin la un ochi4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei