Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 sep 2009 - Anul XIV, nr. 214 (4200)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect de lege pentru proprietarii de terenuri de sub luciu de apă

Duminică, 13 Septembrie 2009 (15:04:43)

Prim-vicepreşedintele PD-L Suceava, senatorul Orest Onofrei, a reclamat faptul că promovarea unei iniţiative legislative pe care a iniţiat-o pentru sprijinirea proprietarilor de terenuri aflate sub luciu de apă este îngreunată de parlamentarii PSD. Onofrei a arătat că rezolvarea problemei persoanelor care deţin astfel de terenuri a fost una dintre promisiunile PD-L din campania electorală, însă astfel de iniţiative au anunţat şi social democraţii, fără a face nimic concret în acest sens.
„Am promis în campania electorală că rezolvăm problema persoanelor care au terenuri sub luciu de apă. Am făcut o iniţiativă legislativă, am depus-o la Parlament, Senatul este prima cameră sesizată, iar acum este în discuţii la comisii. Însă vreau să precizez că în special parlamentarii PSD se opun rezolvării acestei probleme, extrem de simple”, a declarat Orest Onofrei.
El a precizat că iniţiativa legislativă prevede, printre altele, modificarea unui aliniat dintr-un articol al Legii nr. 1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole şi celor forestiere.
„Legea prevede că dacă la confiscare era apă, se dă apă înapoi. Iar dacă nu era apă şi a devenit apă între timp, nu se mai dă. Motivaţia este în afara logicii sau este o logică extrem de profitabilă, încearcă să-i protejeze doar cei care între timp au concesionat acele suprafeţe de teren”, consideră senatorul PD-L.
Orest Onofrei a adăugat că el a propus ca celor care nu au primit terenurile aflate în momentul de faţă sub luciu de apă să li se dea acţiuni la societăţile care administrează iazurile respective. Onofrei a precizat că alocarea numărului de acţiuni ar urma să se facă proporţional cu suprafaţa de teren deţinută, iar valoarea lor, transformată în cantităţi de peşte, ar urma să fie actualizată anual prin Hotărâre de Guvern.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect de lege pentru proprietarii de terenuri de sub luciu de apă.
 Vizualizări articol: 1337 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Proiect de lege pentru proprietarii de terenuri de sub luciu de apă1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Terenuri terenuri terenuri trimis de
(13 sep 2009, 22:04:10
dl onofrei trebuie sa dea socoteala cu terenurile pe care le detine la metro si la iazurile de la falticeni unde are interes personal sa devina actionar. onofrei e la fel ca baisanu, baisanu are teren la sipote, onofrei la iazuri

ce bine e sa fii prefect

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei