Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 sep 2009 - Anul XIV, nr. 214 (4200)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Creşterea salariilor la funcţionari parlamentari, intrată în Guvern ca acceptată, respinsă

Duminică, 13 Septembrie 2009 (18:54:54)

Majorarea coeficienţilor de salarizare pentru unii funcţionari parlamentari a intrat în dezbaterea Guvernului cu titlu de amendament acceptat, dar a fost respinsă în final de premierul Emil Boc, susţin surse guvernamentale.

"Majorarea salariilor pentru unii funcţionari parlamentari a intrat în dezbaterea Guvernului pe lista amendamentelor acceptate, dar a fost respinsă în final de premierul Emil Boc, după discuţii avute în principal pe acest subiect", au declarat agenţiei MEDIAFAX sursele citate.

Surse politice au declarat anterior că Guvernul a aprobat majorarea coeficienţilor de salarizare pentru unii funcţionari parlamentari, precum secretarii generali ai celor două camere, cu echivalentul a peste un salariu minim.

Astfel, coeficientul de salarizare pentru secretarul general de la Camera Deputaţilor şi Senat era indicat ca fiind ridicat de la 8,20 la 9,25, iar coeficientul pentru secretarul general adjunct de la cele două camere era majorat de la 7,20 la 8,50.

Totodată, era introdusă funcţia de şef de departament în Parlament, cu un coeficient de 8 salarii minime.

Creşterea salariilor la funcţionari parlamentari figurează însă pe lista celor 39 de amendamente care a intrat în şedinţa de guvern cu titlu de propuneri acceptate, acesta fiind şi numărul total al amendamentelor acceptate, anunţat de Executiv.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, a precizat că majorarea coeficienţilor nu se referă la parlamentarii aleşi.

"Guvernul nu a discutat despre majorarea salariilor parlamentarilor. Guvernul nu a avut şi nu are în vedere majorarea salariilor parlamentarilor. Nu s-a operat niciun fel de modificare a coeficienţilor de ierahizare în ceea ce îi priveşte pe parlamentari. Aceşti coeficienţi de ierarhizare, aferenţi funcţiilor din Parlament au fost menţinuţi exact în forma în care au fost înaintaţi spre Parlament", a spus Ioana Muntean.

Un document guvernamental obţinut, sâmbătă, de MEDIAFAX releva că principalele teme solicitate prin amendamente sunt majorarea coeficienţilor de ierahizare pentru senatori şi deputaţi la echivalentul a 11 salarii minime (faţă de 9,9 în prezent), ridicarea coeficientului de ierarhizare pentru funcţiile parlamentare de execuţie şi departajarea acestuia pe gradaţii, astfel încât coeficientul maxim pentru consilier parlamentar să fie de 6,50 salarii, iar cel pentru referent cu studii medii de 4,25 salarii.

S-a solicitat de asemenea introducerea de funcţii publice specifice aparatului Parlamentului pentru care se doreşte statut special, precum şi corelarea coeficientului de ierarhizare al secretarului general de la Cameră cu cel al secretarului general al guvernului şi al secretarului general adjunct, prin creşterea faţă de ce au în prezent de la 8,20 la 10,80 şi de la 7,20 la 9,80 salarii, ca şi a coeficienţilor pentru funcţiile publice parlamentare de conducere, dar şi de execuţie.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Creşterea salariilor la funcţionari parlamentari, intrată în Guvern ca acceptată, respinsă.
 Vizualizări articol: 522 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Creşterea salariilor la funcţionari parlamentari, intrată în Guvern ca acceptată, respinsă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei