Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 sep 2009 - Anul XIV, nr. 214 (4200)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Un egal cat un eşec

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă meciul egal de Paris a fost considerat, pe bună dreptate, ca o victorie (fiind vorba de un meci contra vicecampioanei mondiale) nu doar pe tabelă, ci şi una morală, întrucât echipa noastră a dovedit măcar o putere de luptă pe care nu credeam să o mai recapete vreodată, egalul de la Bucureşti nu se mai poate înscrie în aceiaşi parametri. Asta, şi în ideea că dacă la sosirea din Franţa păream bine ancoraţi în grupa a II-a valorică a tragerii la sorţi pentru viitorul Campionat European, acum, după semieşecul contra Austriei, avem „şansa” (peştelui prăjit!) de a cădea în urna a III-a, primii susceptibili de a ne putea depăşi fiind colegii de aderare la UE, bulgăroii. Care mai au şi un program lejer prin comparaţie cu al nostru, fiindcă mi-e greu de crezut că sârbii ne vor face vreo concesie, o victorie în meciul cu noi asigurându-le matematic prezenţa la turneul final. O perspectivă, aşadar, mai degrabă sumbră, de care însă vinovaţi nu se fac nicicum Răzvan şi actuala echipă, ci Piţurcă şi banda lui de neisprăviţi.
Ce ne-a arătat jocul de miercuri? Păi, în primul rând, că suntem români, că sângele apă nu se face. Că la 1-0, în loc să le dăm austriecilor golurile numărul 2 şi 3 (ba era loc chiar de 4 şi 5!), ne-am apucat să ocupăm fântânile şi să otrăvim gările (nu, nu-i greşeală la mine-n text, ci este doar reprezentarea lingvistică a haosului şi confuziei care domneau în jocul nostru din ultimele 10-15 minute), doar-doar om obţine tradiţionala victorie scremută. Iar asta cu siguranţă că n-a fost indicaţia tactică venită de la selecţioner, ci, sunt convins, doar mentalitatea de frecangii ai mingii, perpetuată de la Angelo Niculescu încoace, din generaţie în generaţie de fotbalişti lipsiţi de vâna marilor victorii. Am avut, tot miercuri, deplina confirmare a faptului că Mirel Rădoi poate juca liniştit în continuare la arabi (şi numai la arabi!), am mai văzut şi că Marica tinde să devină un alergător la fel de bun ca Bănel (şi-atât!) şi că, deocamdată, dacă Mutu nu e, nici gol nu e. Decât, poate, întâmplător. Dar din întâmplare în întâmplare nu se pot obţine calificări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un egal cat un eşec.
 Vizualizări articol: 837 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Un egal cat un eşec5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei