Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 sep 2009 - Anul XIV, nr. 214 (4200)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Exemplu

Poliţistul care a refuzat două tentative de mituire

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un agent de la Poliţia oraşului Liteni este dat drept exemplu de şefii săi tuturor oamenilor legii din judeţ, după ce a refuzat două tentative de mituire.
Prima dată omul legii nu s-a lăsat tentat de suma de 1.500 de lei şi 100 de euro, în timp ce a doua oară a refuzat să bage în buzunar 2.000 de lei.
În ambele situaţii poliţistul ar fi trebuit să măsluiască dosare penale privind infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.


 

Poliţistul, Marcel Avieriţei, lucrează în cadrul Poliţiei oraşului Liteni, iar prima dată i-a sesizat pe poliţiştii de la „Anticorupţie” în septembrie 2006.
Pe 19 august 2006, Petrică Tudorel Bercoci a fost tras pe dreapta de poliţist în timp ce conducea o maşină pe raza oraşului, fiind depistat beat la volan, cu o alcoolemie de 1,2 la mie. Conform procedurilor, omul legii a întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 la mie.
La câteva zile după accident, Petrică Tudorel Bercoci s-a prezentat la poliţie, unde, între patru ochi, i-a oferit lui Marcel Avieriţei cele 15 milioane de lei vechi şi suta de euro, sperând să scape de răspunderea penală. Poliţistul l-a invitat pe bărbat în sala de aşteptare, după care şi-a anunţat imediat şeful ierarhic despre tentativa de mituire. În scurt timp au fost anunţate cadrele Direcţiei Generale Anticorupţie, organizându-se flagrantul.
Între timp, în această cauză, autorul infracţiunii de dare de mită a fost trimis în judecată.

 

Nu a cedat insistenţelor

Săptămâna aceasta, joi, pe 10 septembrie a.c., a urmat al doilea refuz al poliţistului de a lua şpagă. În acest caz, un tânăr de etnie romă din Gulia-Dolhasca, Vasile Gagiu, care fusese implicat într-un accident rutier, produs din vina sa, în urma căruia a izbucnit şi o bătaie şi un imens scandal, a încercat din răsputeri să scape de răspunderea penală.
Din datele de anchetă ale poliţiştilor de la Direcţia Generală Anticorupţie (DGA)– Serviciul Judeţean Suceava rezultă că atât şoferul, cât şi rudele sale au insistat în mai multe rânduri pe lângă poliţist să-i ofere suma de 2.000 de lei, iar în schimb acesta să returneze permisul de conducere ridicat de la Gagiu şi să nu mai continue cercetările.
Joi, în faţa poliţistului s-a prezentat Vasile Gagiu, alături de o cunoştinţă, Sorin Constantin Stoica, acesta din urmă plasând, în ciuda refuzului poliţistului, într-unul din sertarele biroului acestuia, suma de 2.000 de lei.

 

Mulţumiri din partea şefilor

În condiţiile în care numărul poliţiştilor care anunţă DGA Suceava de tentative de mituire se menţine scăzut, iar pe de altă parte există trei cazuri recente în care oameni ai legii din judeţ au ajuns în faţa procurorilor după ce s-a descoperit că au măsluit dosare penale după ce au luat şpagă de la învinuiţi, exemplul agentului din Liteni este lăudabil, şi, cel mai important, după cum subliniază mai marii poliţiei, trebuie să fie un exemplu pentru ceilalţi poliţişti.
„Îl felicit pentru corectitudinea sa şi îi îndemn pe toţi poliţiştii să-i urmeze gestul, dacă sunt puşi în situaţii asemănătoare”, a declarat comisarul şef Ioan Nicuşor Todiruţ, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţistul care a refuzat două tentative de mituire .
 Vizualizări articol: 692 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.64/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 11 voturi
Poliţistul care a refuzat două tentative de mituire3.6511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   STATUIE trimis de
(12 sep 2009, 13:02:37
PROPUN SA SE FACA STATUI LA MILITIENII CARE SE COMPOTA CA AVIERITEI
2.   Legat cu atza roshie trimis de
(12 sep 2009, 13:47:04
unu dintr-o suta refuza sa ia mita ca a fost avertizat ca este filmat dar ceilalti 99 care au venit matze goale in politie acum au ville mashini afaceri , cu acestea cum ne putem lauda.?!!
3.   Hmm trimis de
(12 sep 2009, 18:25:22
doar 2 tentative de mituire in 2 ani ? slablaughing restu care desigur au fost, imposibil, unde`s ? ....... e naspa de el acum ca nu o sa mai primeasca nimic, nu mai ,,lucreaza" nimeni cu ellaughing
4.   Gura lumii! trimis de
(13 sep 2009, 14:57:46
Ce iti e si cu lumea asta....daca lua de la ala,era hot si corupt daca nu a luat e naiv si sa i se faca "statuie"!
4.1  RE: Gura lumii! trimis de
(13 sep 2009, 16:36:18
ionutu AM CERUT SA I SE FACA STATUIE PT CA MERITA STATUIE ( SUNT RARI DOMNULE )

SA VEDEM CUM O SA AJUNGA LA SFARSIT DE LUNA NUMAI CU BANII CARE II ARE DIN SALAR ?

CUM POATE LUMEA SA MENTINA UN ANUMIT NIVEL DE TRAI NUMAI DIN UN SALAR DE MIZERIE ?

PT CA TOTI VOR SA SE SPARGA IN FIGURI ( CASE , MASINI , LUXURI ETC . )

SA VEDEM PESTE CATVA ANI MAJORICA IN CE SITUATIE SE AFLA
5.   ...? trimis de
(14 sep 2009, 08:56:03
Va dati seama in ce tara traim daca am ajuns sa dam exemplu la ziar un politist ca isi face datoria asa cum ar trebui sa si-o faca toti colegii lui. Propun ca faptul ca nu iei spaga sa fie motiv de avansare in politia romana. Da io cred ca pe asta o sa`l dea afara pana la urma, ca prea da un exemplu negativ, pai e posibil asa ceva sa nu iei tu spaga??? Faci de rusine uniforma de politist, domnule. Unde te crezi, in America??

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei