Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 aug 2009 - Anul XIV, nr. 200 (4186)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CFR SA propune desfiinţarea a 4 regionale şi disponibilizarea a 1.000 de angajaţi care le deservesc

Joi, 27 August 2009 (15:06:51)

CFR SA a propus joi sindicaliştilor desfiinţarea a patru regionale, respectiv Braşov, Timişoara, Galaţi şi Constanţa, prin care numărul angajaţilor s-ar reduce cu 1.000 de persoane, a declarat preşedintele Federaţiei Mişcare-Comercial, Gheorghe Popa.

"Am primit o notă de la CFR SA, referitoare la o restructurare a activităţii, prin care se va reduce numărul salariaţilor cu 1.000 de angajaţi, prin desfiinţarea a patru regionale. Din punctul nostru de vedere, disponibilizarea celor 1.000 de salariaţi nu rezolvă problemele de la companie", a declarat Popa, după întâlnirea cu conducerea CFR SA.

El a spus că CFR Călători nu a transmis programul cu propuneri pentru restructurarea companiei, urmând să îl comunice luni.

Liderul de sindicat a adăugat că problemele căii ferate nu pot fi rezolvate dacă "se păstrează un tratament discriminatoriu" între infrastructura rutieră şi cea feroviară.

Potrivit lui Popa, anul trecut 81% din transporturile de marfă au fost realizate pe infrastructura rutieră şi 19% pe cea feroviară.

"În Europa, raportul între infrastructura rutieră şi feroviară este de 50 şi 50, iar România îşi permite luxul să cheltuiască bani pe drumuri, cu rezultate aproape zero. Dacă nu se vor găsi resurse de finanţare pentru calea ferată putem vorbi de închiderea acesteia", a mai spus Popa.

Aproximativ 11.000 de angajaţi de la Căile Ferate urmează a fi disponibilizaţi, potrivit datelor prezentate sindicaliştilor, miercuri, de reprezentanţii Ministerului Transporturilor.

Preşedintele Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă, Iulian Măntescu, a declarat, miercuri, după întâlnirea cu ministrul Radu Berceanu, subsecretarul de stat Constantin Axinia şi directorii celor trei societăţi de Căi Ferate, că urmează a fi disponibilizaţi 1.400 de angajaţi de la CFR Călători, între 800 şi 1.000 de la CFR Ifrastructură şi 50% de la CFR Marfă, respectiv 8.500 de persoane.

Iulian Măntescu a spus că, miercuri, a avut loc o primă întâlnire cu reprezentanţii ministerului, urmând ca joi sindicatele să aibă discuţii cu fiecare societate în parte şi să le pună la dispoziţie materiale pe care sindicaliştii trebuie să le analizeze până săptămâna viitoare.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CFR SA propune desfiinţarea a 4 regionale şi disponibilizarea a 1.000 de angajaţi care le deservesc.
 Vizualizări articol: 452 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CFR SA propune desfiinţarea a 4 regionale şi disponibilizarea a 1.000 de angajaţi care le deservesc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei