Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 aug 2009 - Anul XIV, nr. 191 (4177)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anastase: Voi propune Biroului Permanent suspendarea activităţii Comisiei Udrea

Luni, 17 August 2009 (17:18:40)

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, luni, că va propune Biroului Permanent al acestei Camere suspendarea activităţii Comisiei de anchetă în cazul ministrului Turismului, Elena Udrea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a anunţat, într-o conferinţă de presă, că a decis convocarea Biroului Permanent al Camerei pentru ziua de miercuri, la ora 14.00.

Anastase a precizat că va propune conducerii Camerei suspendarea activităţii comisiei parlamentare de anchetă în cazul Udrea, pe motiv că această comisie are alte obiective decât cele votate de plenul Camerei Deptuaţilor.

Roberta Anastase a precizat că scopul şedinţei Biroului Permanent convocat de ea pentru miercuri este de a discuta stenogramele apărute în presă privind activitatea comisiei parlamentare de anchetă în cazul Udrea.

Anastase a menţionat că această comisie parlamentară de anchetă a fost votată de plen şi avea ca obiectiv verificarea legalităţii şi a modului în care sunt cheltuiţi banii publici, dar că, din stenogramele apărute în presă, reiese că "membrii comisiei şi-au propus să-i construiască un dosar penal doamnei ministru (Elena Udrea - n.r.)".

"Voi propune Biroului Permanent să suspende activitatea comisiei de anchetă, pentru că, aşa funcţionează în acest moment, funcţionează având alte obiective", a spus Anastase.

Ea a precizat că are un punct de vedere personal, arătând că, dacă ar mai fi ceva de salvat din imaginea Parlamentului, acest lucru s-ar face prin demisia unor membri ai comisiei.

PDL cere oficial desfiinţarea Comisiei Udrea, a anunţat, luni, prim-vicepreşedintele Adriean Videanu, după şedinţa conducerii democrat-liberale.

El a arătat că democrat-liberalii solicită desfiinţarea comisiei parlamentare de anchetă în cazul ministrului Elena Udrea, pe baza probelor prezentate public de mass-media, arătând că, în urma acestor probe, concluzia este că scopul înfiinţării comisiei a fost total deturnat.

Videanu a mai anunţat că PDL solicită sesizarea comisiei de disciplină din Camera Deputaţilor, pentru a analiza modul de lucru al comisiei de anchetă în cazul Udrea.

Duminică seară, pe mai multe bloguri şi în presă a apărut o înregistrare a discuţiilor din Comisia Udrea, dintre Ludovic Orban, Aura Vasile, Adriana Săftoiu şi, potrivit transcrierii care a însoţit înregistrarea primită de redacţii, un al patrulea participant ar fi fost Lakatos Peter, care neagă, însă, prezenţa la această convorbire. Potrivit Gândul, cea de-a patra persoană care a fost la această discuţie este social-democratul Dumitru Chiriţă.

Membrii comisiei reiau acuzaţiile apărute în presă la adresa ministrului Udrea, stabilesc planul audierilor şi persoanele pe care ar urma să le audieze. De asemenea, discută modalităţi de a găsi dovezi în sprijinul acuzaţiilor apărute la adresa ministrului Turismului.

La un moment dat, potrivit transcrierii care însoţeşte înregistrarea, cel care este identificat ca fiind Lakatos Peter spune: "Ştiţi cum trebuie să acţionăm, deci dacă nu reuşim să punem în evidenţă fapte de natură penală care să o incrimineze şi să intre şi DNA-ul sub o formă de autosesizare...".

Apoi, el continuă: "Dacă nu reuşim acest lucru, nu vom face mare brânză aprofundând BRD, Amalia Năstase şi pe alţii...".

Săftoiu susţine că în acest caz nu poate fi dovedită decât lipsa de moralitate.

"Dar nu-i penal, asta e!", afirmă deputatul PNL Adriana Săftoiu, adăugând: "Până acum am dovedit ceva, am reuşit noi să scoatem ceva de la ei de natură penală?"

În opinia celui de-al patrulea participant la discuţii, un fapt de natură penală este acela că Ministerul Turismului "a făcut publicitate fără să aibă prevăzute sume potrivit legii".

"Ăsta e un fapt de natură penală. Problema pe care o avem acum este dacă o putem încadra şi pe ea în această faptă (!!!). După părerea mea, planul al doilea de achiziţii o incriminează", apreciază acesta.

Comisia parlamentară de anchetă care analizează sumele cheltuile de Ministerul Turismului a fost înfiinţată în luna iulie, printr-o hotărâre a Camerei Deputaţilor, la propunere PNL şi a PSD. Reprezentanţii PDL au anunţat, încă de la înfiinţarea comisiei de anchetă în cazul ministrului Turismului Elena Udrea, că nu participă la lucrările acestei comisii.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Anastase: Voi propune Biroului Permanent suspendarea activităţii Comisiei Udrea.
 Vizualizări articol: 419 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Anastase: Voi propune Biroului Permanent suspendarea activităţii Comisiei Udrea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei