Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 aug 2009 - Anul XIV, nr. 186 (4172)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PNL: Guvernul se bazează pe principiul "După noi, potopul"

Marţi, 11 August 2009 (16:53:21)

Liberalii critică Executivul pentru intenţia de a impune zece zile de concediu fără plată pentru toţi bugetarii şi susţine că singurul scop urmărit de Guvern este de a păstra România pe linia de plutire până după alegerile prezidenţiale, atunci când, susţine PNL, vor urma măsurile dure.

"Guvernul Băsescu-Geoană-Boc continuă seria măsurilor halucinante. După «voluntariatul obligatoriu» al miniştrilor de a returna bugetului 20 la sută din salariile de demnitari, guvernul României îşi dovedeşte creativitatea printr-o nouă măsură, şi anume impunerea unui concediu fără plată, pe o perioadă de zece zile, angajaţilor din sistemul bugetar. Această măsură se traduce în realitate prin muncă voluntară prestată de angajaţii sistemului bugetar", scriu reprezentanţii PNL, într-un comunicat remis presei marţi.

PNL cere, în documentul citat, să explice "cum se va desfăşura curba de sacrificiu a celor zece zile de concediu fără plată, mai ales în domenii sensibile ca educaţia, sănătatea sau ordinea publică".

Liberalii susţin că deciziile Cabinetului Boc sunt "luate pe picior, în grabă şi fără nici o analiză a efectelor".

"Este imposibil să obligi 1.300.000 de oameni să intre în concediu fără plată. Economiile la buget nu se fac cu riscul blocării activităţii în educaţie, sănătate sau ordinea publică. Economiile la buget se fac prin reducerea raţională a cheltuielilor, prin stoparea risipirii banului public şi nu pe spatele fiecărui român, care va fi afectat în mod direct de această situaţie", scriu liberalii.

În opinia acestora, măsura este "tipică pentru un Guvern iresponsabil" al cărui singur scop este păstrarea României pe linia de plutire până după alegerile prezidenţiale.

"Singurul principiu pe care se bazează acest Guvern este: «După noi, potopul!». Măsurile dure sunt păstrate pentru după alegerile prezidenţiale", afirmă reprezentanţii PNL.

Ironic, liberalii susţin că se poate înţelege că şi membrii Cabinetului, ca şi angajaţii Administraţiei Prezidenţiale, "în frunte cu Emil Boc şi Traian Băsescu", vor intra în concediu fără plată.

"Singurul lucru benefic pentru România ar fi dacă ei şi-ar lua concediu fără plată", afirmă liberalii, completând ironic: "Dar nu de zece zile, ci unul mai lung".

În concluzie, PNL vede măsura referitoare la concediul fără plată timp de zece zile drept una disperată şi cere insistent Guvernului să explice public românilor care este situaţia reală a economiei.

"Cetăţeanul român are dreptul să ştie dacă salariile şi pensiile sunt în pericol de a nu mai fi plătite", conchid reprezentanţii PNL.

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, a declarat marţi că, deşi în scrisoarea de intenţie cu FMI nu este specificată dimensiunea reducerilor de personal, angajamentul de scădere a cheltuielilor cu 0,6% din PIB va prespune un număr mare de personal disponibilizat.

"Până la jumătatea anului viitor, până în iunie, pot să vă asigur că, având în vedere angajamentul de reducere cu 0,6% din PIB al cheltuielilor salariale, va fi vorba despre un număr mare de personal disponibilizat. Nu vorbim de 1.000-2.000 de persoane", a spus Pogea, întrebat dacă s-a convenit un număr exact de concedieri cu FMI.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PNL: Guvernul se bazează pe principiul \"După noi, potopul\".
 Vizualizări articol: 433 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PNL: Guvernul se bazează pe principiul \"După noi, potopul\"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei