Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 aug 2009 - Anul XIV, nr. 186 (4172)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PNL va redepune în Parlament propriul pachet de legi privind educaţia, respins în martie

Marţi, 11 August 2009 (14:06:24)

PNL va redepune în Parlament, la începutul sesiunii parlamentare, propriul pachet de legi ale educaţiei, care a fost respins în luna martie, a anunţat, marţi, viceliderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, Horea Uioreanu, care a precizat că proiectul va fi modificat şi îmbunătăţit.

"PNL va depune, la 1 septembrie, în prima zi de începere a sesiunii parlamentare, un pachet de legi privind educaţia. Noi l-am mai depus în martie, dar a fost respins şi nici măcar nu a fost discutat în comisiile de învăţământ. Vom depune proiectul modificat şi îi vom aduce îmbunătăţiri", a afirmat, într-o conferinţă de presă, Horea Uioreanu, citat de corespondentul MEDIAFAX.

El a spus că se întreabă când au fost prioritare legile educaţiei pentru PSD şi PDL dacă în martie a fost respins proiectul depus de PNL.

"De aceea, considerăm necesar să le mai depunem o dată, să fie discutate, aşa cum este normal, în circuitul paralamentar. Pachetul nostru de legi va intra în circuitul parlamentar normal de dezbatere şi va suferi modificări din partea celor care doresc să participe la discuţii", a spus deputatul liberal.

Potrivit acestuia, PNL consideră "ilegală şi imorală" asumarea răspunderii Guvernului pentru aceste legi, pledând pentru o dezbatere publică pe marginea acestor legi "de mare importanţă, care vor guverna educaţia mulţi ani de aici înainte".

"Vrem ca legile să fie dezbătute public cu toţi cei implicaţi, cu societatea civilă, profesori, părinţi, sindicate. Numai aşa se poate proceda cu astfel de legi importante. E rău să fie adoptate legi importante prin asumarea răspunderii, pentru că un astfel de lucru se impune şi nu se discută cu cei interesaţi. Astfel de legi nu se fac pe fugă şi pe sub masă", a menţionat Horea Uioreanu.

Guvernul îşi asumă răspunderea în Parlament, în 2 septembrie, pe legea salarizării unice, pe legea restructurării agenţiilor, legea privind cumulul pensie-salariu, precum şi pe legile educaţiei, a anunţat, luni, după şedinţa coaliţiei, premierul Emil Boc.

Premierul Emil Boc a declarat că PSD nu a avut "obiecţii majore" în ceea ce priveşte asumarea răspunderii Guvernului, în 2 septembrie, pe cele patru pachete de legi, el precizând că a existat "o discuţie" pe Educaţie, care va continua în perioada următoare.

Vicepremierul Dan Nica a declarat, luni, după BPN al PSD, că social-democraţii insistă ca proiectul legilor educaţiei să fie dezbătut public, dar a afirmat că, dacă până pe 2 septembrie dezbaterea se va finaliza, atunci ar fi posibilă adoptarea lui prin asumarea răspunderii Guvernului.

Preşedintele PSD Mircea Geoană a afirmat, luni, după BPN, că adevăratul test al coaliţiei nu îl reprezintă asumarea răspunderii guvernamentale pe codul educaţiei, demers care ar reprezenta o temă parazită şi un pretext de rupere a coaliţiei şi s-a declarat surprins de anunţul premierului Emil Boc.

Sindicatele din învăţământ nu sunt de acord cu asumarea răspunderii Guvernului pe legile Educaţiei, considerând că este necesară dezbaterea publică pentru că mai trebuie făcute modificări pe codul educaţiei, discutat de partenerii sociali cu reprezentanţii ministerului de resort.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PNL va redepune în Parlament propriul pachet de legi privind educaţia, respins în martie.
 Vizualizări articol: 455 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PNL va redepune în Parlament propriul pachet de legi privind educaţia, respins în martie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei