Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 aug 2009 - Anul XIV, nr. 186 (4172)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Cinci din şase

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru azi mi-am propus să analizez la rece şansele pe care echipele noastre le au de a depăşi preliminariile cupelor europene şi de a ne aduce punctele care să ne menţină în rândul ţărilor europene cu cel puţin o echipă calificată direct în Champions’ League.
În Europa League, câştigătoarea tragerii la sorţi este, indiscutabil, Steaua. Era greu de imaginat un adversar mai slab decât St. Patrick’s. Ideea că Irlanda ar produce la acest nivel vreo surpriză nu e valabilă în acest caz: Steaua a eliminat deja niscai britanici, pe Motherwell, oricum mai buni decât irlandezii. În plus, St. Patrick’s se află pe locul 7, cu 26 de puncte, după 22 de etape în campionat, fiind mai aproape de ultimul loc (Bray, cu 18 puncte, locul 10) decât de Bohemians, lider cu 46 de puncte. Iar Steaua joacă anul ăsta, în sfârşit, chiar fotbal.
Următoarea ca şi calificată este CFR Cluj, echipa care mie mi se pare cea mai solidă, mai omogenă, mai performantă (dovadă chiar egalul de alaltăieri din Ghencea) în acest moment. Sarajevo este o echipă modestă, doar tradiţionala ambiţie a sârbilor (mă rog, a bosniacilor în acest caz) nefiindu-le de ajuns. Până acum, două din două.
Una din cele mai echilibrate întâlniri se arată a fi cea dintre Vaslui şi AEK Atena. Dincolo de soliditatea în apărare a vasluienilor, fotbalul grecesc, după o perioadă de graţie, a redevenit ceea ce este de fapt: unul oarecare, pe deplin comparabil cu antijocul românesc. Iar la o bătălie între antijocuri, îi batem! Dovadă chiar calificarea Vasluiului în dauna grecilor din Cipru!
A patra calificată cred şi sper că va fi Poli Timişoara. Înainte de a se întreba „Poli... cum?”, ziarul Bild ar fi trebuit să titreze „Care Stuttgart?”. Dincolo de faptul că în prima etapă a luat-o scurt, cu 2-0, Stuttgart n-are cine ştie ce lot, ba le-a mai plecat şi Mario Gomez, „omul cu golul”. Să nu-mi spuneţi mie că Marica o să facă nu ştiu ce eroisme, că nu vă cred. În plus, Poli vine cu un tonus nebun după ce a scos Şahtior-ul, o echipă mult mai bună decât Stuttgart.
Dacă adăugăm şi Urziceni, iată toate cinci calificate. Am uitat ceva? Aaa, ziceam „cinci din şase”? Păi, pe Dinamo o socotim tot echipă de fotbal? Mă rog, e opţiunea dv. Cred că cehii de la Liberec nici nu s-au trezit bine din beţia de după tragerea la sorţi, că seara a trebuit s-o ia de la capăt, după ce Dinamo a luat-o de la „Inter”. Nu, nu Milano ci Curtea de Argeş!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cinci din şase.
 Vizualizări articol: 917 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 7 voturi
Cinci din şase4.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei