Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 aug 2009 - Anul XIV, nr. 186 (4172)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Autorităţile s-au angajat să îngheţe în 2010 cheltuielile cu pensiile, bunuri şi servicii

Marţi, 11 August 2009 (17:43:38)

Autorităţile s-au angajat să îngheţe în 2010 cheltuielile cu bunurile şi serviciile, pensiile, cu excepţia celor sociale, şi unele transferuri, şi să aplice din ce în ce mai extins sistemele de achiziţii electronice, pentru a economisi 0,8% din PIB, potrivit scrisorii de intenţie la acordul stand-by

În ceea ce priveşte implementarea legii de reformă a sistemului de pensii, economii de 0,2% din PIB vor fi datorate anul viitor unei baze mai mari de contribuţii, unui control mai bun al revendicărilor frauduloase de pensii de invaliditate şi a unui număr mai mic de pensionări anticipate, se arată în scrisoarea suplimentară de intenţie care urmează să fie trimisă FMI, document obţinut de MEDIAFAX.

Tot pe partea de cheltuieli, autorităţile s-au angajat pentru 2010 să implementeze măsuri de reducere în continuare a costurilor cu salariile, inclusiv o îngheţare a salariilor până la intrarea în vigoare a legii salarizării unice (0,3% din PIB), continuarea politicii de înlocuire a unui angajat din şapte care părăsesc sistemul (0,1% din PIB) şi modificări structurale pentru reducerea numărului de salariaţi şi restructurarea sistemului de salarizare.

"Pe partea de venituri, reevaluarea bazei de impunere pentru impozitele pe proprietate şi accizele majorate la tutun şi combustibili vor contribui cu 0,3% din PIB", se menţionează în scrisoarea de intenţie.

Autorităţile române se mai angajează să continue eforturile de îmbunătăţire a absorbţiei de fonduri UE, asigurându-se în acelaşi timp că acestea sunt direcţionate către priorităţile corespunzătoare.

"Pentru 2010, ne menţinem angajamentul de a lua măsuri suplimentare pentru a reduce deficitul bugetar la un nivel sustenabil, în conformitate cu recomandările din decizia numărul 1047 a Consiliului European. Pentru acest an (2010 - n.r.) ne propunem să reducem deficitul până la sub 6% din PIB, o ajustare de aproximativ 2,5 puncte procentuale din PIB în termeni structurali comparativ cu 2009", se mai arată în scrisoare.

România a încheiat în 2009 un acord stand-by cu FMI pe doi ani, pentru suma de 12,95 miliarde euro, bani care intră în rezerva BNR, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD urmând să ajungă la 19,95 miliarde euro. Prima tranşă de la FMI, de 5 miliarde de euro, a intrat în luna mai la rezerva BNR.

O misiune a FMI, condusă de Jeffrey Franks, a sosit la începutul lunii august la Bucureşti, pentru prima evaluare a acordului stand-by.

Delegaţia FMI a ajuns la un acord cu autorităţile române în privinţa măsurilor luate până în prezent şi ce este necesar de făcut în continuare, iar acesta trebuie supus aprobării boardului instituţiei financiare.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autorităţile s-au angajat să îngheţe în 2010 cheltuielile cu pensiile, bunuri şi servicii.
 Vizualizări articol: 565 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autorităţile s-au angajat să îngheţe în 2010 cheltuielile cu pensiile, bunuri şi servicii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei