Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 aug 2009 - Anul XIV, nr. 186 (4172)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tupeu

Experimente cu asfalt pe nervii şoferilor de pe DN 17

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De câteva săptămâni, şoferii care circulă pe DN 17 sunt nevoiţi să aştepte zeci de minute la cozile ce se formează la semafoarele care au apărut din nou pe tronsonul de drum dintre Păltinoasa şi Gura Humorului. Şi asta pentru că firma care modernizează drumul, SC CF – Grup Colas Iaşi, a făcut un experiment, turnând un asfalt care nu se pretează pentru condiţiile de iarnă din Suceava, fiind nevoită să-l înlocuiască. Lucrările afectează atât porţiunea amintită, cât şi aproape un kilometru de drum din oraşul Frasin.


Calvarul şoferilor care circulă pe DN 17 pare să nu aibă sfârşit. Chiar dacă pe anumite porţiuni constructorii au lăsat impresia că se află pe final cu lucrările de modernizare a drumului, surprizele neplăcute continuă să apară. Este şi cazul porţiunii de drum dintre Păltinoasa şi intrarea în Gura Humorului, unde de câteva săptămâni au început să reapară semafoarele, semn că se lucrează din nou. Asta în condiţiile în care la sfârşitul anului trecut constructorul, SC CF - Grup Colas Iaşi, finalizase lucrările, turnând stratul de asfalt de uzură. Numai că, în urmă cu aproximativ trei săptămâni, şoferii care trebuiau să traverseze această porţiune a DN 17 au avut surpriza să constate că firma SC CF – Grup Colas Iaşi decapează tot asfaltul pe care l-a turnat, lucrări care au dus, din nou, la formarea unor cozi imense de maşini care aşteptau la semafoare pentru a-şi continua drumul.
Explicaţia reprezentanţilor constructorului pare o glumă proastă, făcută însă pe seama celor care îşi pierd timpul aşteptând zeci de minute să le vină rândul pentru a trece de porţiunile cu lucrări. Potrivit directorului SC CF – Grup Colas Iaşi, Ştefan Hanganu, asfaltul turnat anul trecut pe porţiunea de drum dintre Păltinoasa şi Gura Humorului a fost un experiment. El a arătat că asfaltul turnat pentru stratul de uzură a fost folosit cu succes pe drumurile din sudul ţării.
Din păcate însă pentru şoferii care trec prin judeţul Suceava, pe DN 17, acest tip de asfalt „nu s-a comportat” corespunzător pe perioada iernii, constructorul fiind nevoit să-l înlocuiască. „Am folosit acest asfalt în sud, pe drumul Slobozia – Urziceni, şi nu s-a întâmplat nimic. Nu acelaşi lucru s-a întâmplat şi aici în Suceava. Dacă vreţi, aici a fost un experiment pentru noi”, declară, cu seninătate, Ştefan Hanganu. Şi ca şi cum ar avea o importanţă pentru şoferii care îşi pierd timpul la semafoare, aşteptând înlocuirea asfaltului, directorul firmei ieşene a dat asigurări că turnarea unui nou strat de uzură se face pe cheltuiala proprie a SC CF – Grup Colas SA.

 

Firma ieşeană a făcut experimente fără a avea aprobare

Ceea ce frapează este însă o altă problemă. Experimentul celor de la SC CF Grup Colas Iaşi a fost făcut fără aprobarea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale. La şedinţa de la sfârşitul săptămânii trecute de la Consiliul Judeţean Suceava, convocată de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, pentru o analiză a lucrărilor de pe DN 17, reprezentanţii firmei ieşene au recunoscut faptul că atunci când au turnat asfaltul pe care acum îl înlocuiesc nu au avut acordul Companiei. „A fost o propunere de reţetă care nu a fost acceptată şi a fost executată fără aprobare. Şi s-a dovedit şi că nu este bună. Acum trebuie să punem un tip de bitum modificat, care este foarte solicitat la drumurile din ţară şi care se fabrică mai greu. Dar pentru DN 17 îl fabricăm noi şi vom termina repede lucrările”, afirmă plini de nonşalanţă cei de la SC CF – Grup Colas Iaşi.
De precizat faptul că pe lângă porţiunea de drum dintre Păltinoasa şi Gura Humorului, constructorul a început să înlocuiască asfaltul şi pe o porţiune de aproape un kilometru şi în oraşul Frasin, în zona Bucşoaia. Ştefan Hanganu a mai precizat că asfaltul va fi înlocuit pe o distanţă totală de patru kilometri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Experimente cu asfalt pe nervii şoferilor de pe DN 17.
 Vizualizări articol: 688 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Experimente cu asfalt pe nervii şoferilor de pe DN 175.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Experiment trimis de
(11 aug 2009, 13:10:38
Eu zic sa ne strangem o mana de oameni, sa luam niste cofraje de oua si sa facem un experiment: sa tragem la tinta dupa domnul Hanganu sa vedem cate oua ratam. Cred ca va fi un rezultat de 100%.
2.   Pe cind si la noi ca la unguri?! trimis de
(11 aug 2009, 13:47:10
Dar refugiile promise pentru odihna cu WC-uri, nu se mai construiesc?! Cum ne vor judeca cei din strainatate care ne vor vizita acum sau cindva?!

Stiti f. bine cum se respecta ungurii cu soselele lor minunate?

Noi de ce nu putem sa le fim egali?
3.   ... trimis de
(11 aug 2009, 17:53:11
Cand te gandesti ca firma respectica - COLAS IASI a mai castigat inca o licitatie... te intrebi (pe buna dreptate):

Oare cui cotizeaza astia ?

Ce edil este in spatele acestor afaceri ?

Ce partid ia banu' ?

Pe cine sa nu mai votam ?????

Intrebari fara raspunsuri (deocamdata).

3.1  RE: ... trimis de
(11 aug 2009, 21:24:53
Salutare Alexx!Banuiesc doar ca glumesti cand pui aceste intrebari,pt ca de altfel oricine din comuna noastra(Suceava)stie cine si ce invarte!Pune o intrebare cuiva care monteaza pavele de ex,si asa o sa incepi sa desiri ghemul asta cu sarma ghimpata.Te intrebi cum va arata si cat va tine lucrarea de pe str Cernauti?raspunsul o sa vina singur daca se vor apuca vredata de facut strada aia.Apropo de reteta asfaltului care se toarna pe ulitele patriei,chiar nu exista vreun laborator care sa verifice dupa ce s-a turnat,daca s-a respectat compozitia recomandata?Daca nu exista niciun specialist adevarat,trimiteti cei 15000specialisti ai luiConstantinescu(pe care ii avea)?in Elvetia,Austria,Canada,in Alpii pe care ii doriti,si intrebati-i pe cei de acolo cat tine asfaltul!aastfel ne va costa mai putin acel asfalt decat ne costa acum fiecare reasfaltare trianuala.Sa nu-mi spuneti ca nu se poate aplica si la noi acea solutie pt ca nu o sa cred.REAUA VOINTA SI INTERESELE nu permit sa fim normali

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei