Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 aug 2009 - Anul XIV, nr. 186 (4172)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aproape 900 de tone de alge au fost strânse, luni noaptea, de pe plajele litoralului românesc

Marţi, 11 August 2009 (14:45:42)

Aproape 900 de tone de alge au fost strânse, luni noaptea, de pe plajele litoralului românesc, cea mai afectată staţiune fiind Mamaia, iar reprezentanţii Direcţiei Apelor Dobrogea Litoral (DADL) afirmă că fenomenul a luat amploare în urma cutremurului produs săptămâna trecută în Marea Neagră.

Purtătorul de cuvânt al DADL, Cătălin Anton, a declarat, marţi, că muncitorii au intervenit şi au transportat în cursul nopţii trecute 871 de tone de alege de pe întreg litoralul, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El a spus că fenomenul este unul de amploare, iar în urma monitorizării de marţi s-au constatat cantităţi mari de alge în zona staţiunii Mamaia.

"În cazul staţiunii Mamaia nu se poate interveni decât în timpul nopţii, pentru că mijloacele de transport trebuie să străbată toata linia ţărmului pentru a putea părăsi plaja, singurul drum de acces pentru utilaje grele fiind situat în zona Pescărie, din sudul staţiunii la limită cu municipiul Constanţa", a declarat Cătălin Anton.

El a explicat că din acest motiv conducerea DADL a luat decizia ca lucrările de intervenţie privind colectarea algelor să înceapă la ora 19.00, şi nu la ora 22.00, cum se proceda până acum.

De asemenea, Direcţia Apelor Dobrogea Litoral a suplimentat numărul muncitorilor şi a utilajelor de intervenţie, pentru ca acest fenomen să fie stopat cât mai curând şi să nu provoace un disconfort accentuat celor care vin pe litoral.

"Totodată, DADL solicită înţelegere din partea turiştilor să permită intervenţia utilajelor după ora 18.00 şi să elibereze zonele de plajă pe care se lucrează. În acest mod se poate interveni eficient şi într-un timp cât mai scurt", a afirmat Cătălin Anton.

El a explicat că prezenţa masivă a algelor pe litoral are legătură şi cu seismul înregistrat săptămâna trecută în Marea Neagră.

"Pe fondul cutremurului înregistrat în Marea Neagră, a fost creată o hulă de fund care a generat un grad ridicat de agitaţie a marii. Valurile de intensitate mare au condus la ruperea vegetaţiei mării şi implicit aducerea unor cantităţi mari de alge la linia ţărmului", a adăugat purtătorul de cuvânt al DADL.

De la începutul anului, au fost strânse 23.758 de tone alge, faţă de anul trecut, când la aceeaşi dată s-a înregistrat o cantitate de 16.000 de tone de alge.
În tot anul 2008, cantitatea totală de alge colectată de pe plaje a fost de 25.041 de tone.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 900 de tone de alge au fost strânse, luni noaptea, de pe plajele litoralului românesc .
 Vizualizări articol: 438 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 900 de tone de alge au fost strânse, luni noaptea, de pe plajele litoralului românesc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei