Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 aug 2009 - Anul XIV, nr. 182 (4168)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Marica: Dacă se desfiinţează agenţiile înfiinţate pe criterii politice nu este nicio problemă

Joi, 6 August 2009 (13:44:08)

Preşedintele "Sed Lex", Vasile Marica, a spus, joi, că Guvernul nu a informat sindicatele care sunt agenţiile ce urmează să fie restructurate şi dacă reducerile de personal se fac doar la nivel central, precizând că nu va fi nicio problemă dacă se desfiinţează agenţiile create pe criterii politice.

"Nu ştiu care sunt agenţiile, dar dacă dispar cele făcute pe criterii politice, e în regulă. Suntem în espectativă. Principala problemă este dacă sunt daţi afară oameni doar din agenţiile centrale sau şi din teritoriu", a precizat preşedintele "Sed Lex".

Marica a mai spus că aşteaptă precizările Guvernului şi că sindicaliştii ar putea reacţiona în cazul în care decizia Executivului vizează restructurarea funcţionarilor publici.

Guvernul a decis să restructureze 226 de agenţii, astfel încât să rămână doar 107, urmând ca 9.200 de posturi să fie eliberate, iar veniturile proprii ale agenţiilor să fie virate direct la buget, realizându-se economii totale de circa 150 milioane euro, a declarat, miercuri seară, premierul Emil Boc.

Boc a precizat că cele 226 de agenţii care vor fi comasate, desfiinţate sau preluate de ministere reprezintă autorităţi, administraţii, centre, companii, inspectorate, inspecţii, institute, laboratoare, oficii, regii care funcţionează în subordinea Guvernului.

Din cele 107 agenţii care vor rămâne în urma acestui proces, 33 sunt condiţionate de relaţiile Românie cu Uniunea Europană, a spus Boc.

Premierul a precizat că restructurarea va avea ca rezultate "eliberarea" a 9.200 de posturi, fapt care va aduce economii de aproximativ 50 milioane de euro la bugetul de stat.

Guvernul a decis totodată ca veniturilor proprii ale unor agenţii guvernamentale, precum AVAS sau Inspectoratul de Stat în Construcţii, să fie preluate la bugetul de stat. Angajaţii agenţiilor vor fi plătiţi astfel la nivelul celorlate salarii din sistemul public, rezultând o economie de aproximativ 100 milioane de euro.

Boc a decalarat totodată că alte 60 de societăţi comerciale aflate în subordinea Ministerului Economiei şi Ministerului Transporturilor se află în fază de "evaluare, lichidare".

Potrivit primului-ministru, până săptămâna viitoare ministerele de resort vor pregăti actele normative pentru restructurarea agenţiilor.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marica: Dacă se desfiinţează agenţiile înfiinţate pe criterii politice nu este nicio problemă.
 Vizualizări articol: 459 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Marica: Dacă se desfiinţează agenţiile înfiinţate pe criterii politice nu este nicio problemă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei