Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 aug 2009 - Anul XIV, nr. 182 (4168)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Precizări

Locatarii nu plătesc pentru amenajări deja făcute la blocurile care se reabilitează termic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Locatarii din blocurile care intră în programul de reabilitare termică nu vor plăti pentru amenajări ale apartamentelor pe care deja le au făcute.
Viceprimarul de Suceava Lucian Harşovschi a precizat, ieri, că atât locatarii, cât şi municipalitatea şi Guvernul vor plăti doar pentru lucrări executate.
Prin urmare, devizul de lucrări nu va conţine termopanul de la geamuri sau de la balcoane decât în cazul în care proprietarul vrea să le înlocuiască pe cele existente, şi nici pereţii deja izolaţi.
Harşovschi a precizat că, în cazul apartamentelor care deja sunt izolate termic din blocurile intrate în program, locatarii vor achita doar partea care le revine din cota indiviză a blocului- casa scărilor, terase, subsol, pentru lucrările de organizare a şantierului etc. El a afirmat că după acelaşi sistem se va calcula şi cât au de plătit constructorilor şi ceilalţi finanţatori, respectiv Guvernul şi Primăria Suceava.

 

Preţurile calculate de primărie pentru lucrările de termoizolare

Preţurile maximale calculate de Primăria Suceava pentru izolarea termică a unui bloc cu 4 etaje, 36 de apartamente şi 2.280 mp arie utilă sunt de 118,52 lei/mp pentru izolarea termică a pereţilor cu polistiren expandat protejat cu tencuială şi sistem decorativ, 330,34 lei/mp tâmplăria termopan, 171,34 lei/mp izolarea planşeului de la terasă cu polistiren de 20 cm expandat şi două rânduri de carton bituminat, 38,13 lei/mp izolarea pereţilor în jurul geamurilor, 104,76 lei/mp izolarea termică la subsol cu polistiren de 8 cm şi rigips şi 15,37 lei/mp lucrările de demontări, remontări, reparaţii, schelă, organizare şantier.
Viceprimarul Harşovschi a mai spus că aceste preţuri au fost stabilite după cele ale pieţei şi a subliniat că este vorba de preţuri maximale.
Pentru 112 suceveni cu dificultăţi financiare, Primăria Suceava va suporta o parte din costurile aferente procentului de 20 la sută care cade în sarcina locatarilor. Dintre aceştia, patru sunt chiriaşi în locuinţe ale municipalităţii. Suma totală acoperită de primărie este de 236.400 lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Locatarii nu plătesc pentru amenajări deja făcute la blocurile care se reabilitează termic.
 Vizualizări articol: 615 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Locatarii nu plătesc pentru amenajări deja făcute la blocurile care se reabilitează termic5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bun, si? trimis de
( 6 aug 2009, 22:13:31
OK, am inteles asta si asa este normal, altfel s'ar fi chemat hotie. Acuma vin si intreb, ce se intampla cu locatarii care si'au izolat apartamentele pe interior? Vor fi scutiti? Vor avea reduceri?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei