Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 aug 2009 - Anul XIV, nr. 182 (4168)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Botoşani: Poliţia a cerut DGASPC dovezi privind cazurile de prostituţie dintr-un centru de plasament

Joi, 6 August 2009 (18:28:21)

Poliţia Judeţeană Botoşani a solicitat directorului Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) să prezinte dovezi care să îi susţină declaraţiile cu privire la faptul că şase fete din centrul de plasament "Prietenia" din municipiul Botoşani practică prostituţia.

Directorul DGASPC Botoşani, Liviu Rădăşanu, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că adresa primită de la Poliţie "a fost deja onorată".

"Mi-au solicitat clarificări şi probe cu privire la cele semnalate în presă. Astăzi (joi, n.r.) m-am conformat, astfel încât anchetatorii îşi pot face treaba în continuare. Până atunci însă, noi vom continua controalele la centrele de plasament din întreg judeţul", a mai spus Liviu Rădăşanu.

Poliţiştii botoşănenii au început deja o anchetă la respectivul centru de plasament din municipiul Botoşani, urmând ca aceasta să fie extinsă la toate cele zece centre de plasament din judeţ.

Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţâbuleac, consideră că scandalul privind suspiciunile de prostituţie a unor tinere din centrul de plasament "Prietenia" prejudiciază imaginea sistemului social din judeţul Botoşani.

"Este regretabil că lumea află despre noi că la centrul «Prietenia» din cadrul DGASPC Botoşani s-au întâmplat fapte foarte urîte. Dar asta nu înseamnă că noi trebuie să trecem sub tăcere aceste constatări numai ca să nu iasă prost judeţul Botoşani" a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, Mihai Ţâbuleac, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani.

Directorul executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Botoşani, Liviu Rădăşanu, a declarat recent că în ultima perioadă au fost făcute numeroase controale inopinate, pe timp de noapte, la centrele de plasament din municipiul Botoşani şi din comuna Truşeşti, iar cea mai îngrijorătoare situaţie descoperită de către comisia de control din cadrul DGASPC Botoşani a fost la un centru de plasament unde şase dintre tinerele instituţionalizate practică prostituţia.

Directorul DGASPC Botoşani a spus că fetele fac acest lucru cu acordul şefului centrului de plasament.

Identitatea şefului centrului de plasament şi nici numele centrului nu au fost făcute publice, iniţial, dar în urma dezvăluirilor despre prostituţie făcute de directorul DGASPC Botoşani unul dintre şefii de centre, Mariana Huţu, a demisionat. Aceasta se afla la conducerea centrului de plasament "Prietenia" din municipiul Botoşani.

Ulterior, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Botoşani (DGASPC) a declarat că una dintre tinerele suspectate că practică prostituţia, o adolescentă în vârstă de 16 ani, este infectată cu virusul HIV.

Rădăşanu a spus că şeful centrului în care se afla tânăra ştia şi chiar tolera activităţile nocturne ale acesteia, dar îi cunoştea şi starea de sănătate şi pericolul la care sunt expuse eventualele persoane cu care aceasta ar fi întreţinut raporturi sexuale.

"Există un risc biologic până la urmă, la nivel de municipiu sau poate mai departe, să ne trezim cu populaţia infectată cu HIV. Nu am vrut să o spun până acum pentru că am sperat să putem face ceva, recupera, restrânge fenomenul, să nu bag nici populaţia în panică, dar la ora actuală asta e realitatea. Una din fetele de la noi, pe care le bănuim şi despre care strângem dovezi că practică această meserie, este purtătoare de HIV" a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX Liviu Rădăşanu.

El a spus că încă nu ştie un număr de persoane sau nume ale celor care ar fi întreţinut relaţii sexuale cu adolescenta în vârstă de 16 ani, dar că a sesizat imediat Poliţia Botoşani.

Adolescenta neagă însă orice acuzaţie.

Ea a discutat cu directorul DGASPC Botoşani, dar nu a recunoscut nici că întreţinea relaţii sexuale contra unor sume de bani şi nici că ar fi infectată HIV. Dacă pentru prima suspiciune care planează asupra tinerei se continuă verificările, faptul că este infectată cu HIV este confirmat de fişa sa medicală.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Botoşani: Poliţia a cerut DGASPC dovezi privind cazurile de prostituţie dintr-un centru de plasament.
 Vizualizări articol: 555 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Botoşani: Poliţia a cerut DGASPC dovezi privind cazurile de prostituţie dintr-un centru de plasament0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei