Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 aug 2009 - Anul XIV, nr. 182 (4168)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc e "nemulţumit şi supărat" că ministrul Educaţiei nu a prezentat raportul "Spiru Haret" în Guvern

Joi, 6 August 2009 (17:25:55)

Premierul Emil Boc este "nemulţumit" şi chiar "supărat" că ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, nu a prezentat în şedinţa de miercuri a Guvernului raportul "Spiru Haret", deşi se angajase să-l prezinte în urmă cu două săptămâni, au declarat pentru MEDIAFAX surse apropiate primului ministru.

"Premierul e nemulţumit şi supărat de faptul că ministrul Ecaterina Andronescu a promis în urmă cu două săptămâni că va prezenta în şedinţa de Guvern de miercuri un raport privind situaţia de la Universitatea «Spiru Haret», dar nu l-a prezentat şi amână soluţionarea problemei", au declarat, joi, sursele citate.

Surse din Ministerul Educaţiei au precizat, totodată, agenţiei MEDIAFAX că raportul este finalizat, dar că ministrul Andronescu a trebuit să plece din şedinţa Guvernului de miercuri tocmai pentru a discuta cu reprezentanţii Universităţii "Spiru Haret". Secretarul de stat care i-a ţinut locul a omis să treacă prezentarea raportului pe lista suplimentară a agendei şedinţei Executivului, au susţinut sursele citate.

Premierul Emil Boc a cerut ministrului Educaţiei, în urmă cu două săptămâni, să pregătească un nou set de legi privind învăţământul universitar, prin care să fie evitate cazuri de genul celor înregistrate la Universitatea "Spiru Haret".

Şeful Executivului a mai cerut ministrului Educaţiei să finalizeze controlul la universitate şi să prezinte ulterior Guvernului un raport privind această situaţie. Termenul pentru prezentarea raportului a fost stabilit pentru miercuri.

"Punctul de vedere al Guvernului şi al primului ministru implicit cu privire la cazul Universităţii «Spiru Haret» este următorul: în privinţa diplomelor care au fost emise până la momentul de faţă, am solicitat ministrului Educaţiei să prezinte în faţa Guvernului un raport exact şi precis al situaţiei pe care a găsit-o şi o găseşte la «Spiru Haret» pe categorii de specialităţi şi diplome, raportându-ne la cadrul legal existent şi, bazându-se pe această investigaţie, să propună Guvernului soluţiile legale. Cu privire la viitor, ce se întâmplă de astăzi înainte pentru toate acele situaţii care ar putea intra sub incidenţa exemplului Universităţii «Spiru Haret», soluţia Guvernului este adoptarea pachetului de legi pe educaţie prin asumarea răspunderii în faţa Parlamentului", spunea atunci Boc.

Ministerul Educaţiei Cercetării şi Tineretului (MECI) a făcut un control la sediul instituţiei de învăţământ superior, rezultatele fiind prezentate conducerii universităţii în 29 iulie.

Printre problemele semnalate de Ministerul Educaţiei se numără centrele de învăţământ la distanţă din afara României, a căror funcţionare este interzisă prin lege, problemele legate de învăţământul la distanţă, de numărul de profesori şi conferenţiari care nu au fost aprobaţi de către MECI şi altele, vizând anumite specializări. Totodată, au fost constatate problemele legate de Facultatea de Drept, a cărei durată de pregătire este mai mică decât cea prevăzută de lege, dar şi legate de studiile de masterat.

Reprezentanţii MECI au sesizat şi faptul că la învăţământul la distanţă există 9.600 de licenţiaţi care "niciodată nu au avut activitate de laborator".

Universitatea "Spiru Haret" neagă acuzaţiile aduse de Ministerul Educaţiei şi consideră că toate programele de studii sunt legale şi a anunţat că organizează concurs de admitere în pofida faptului că nu figurează în HG 749/2009 care cuprinde lista universităţilor ce pot organizarea admitere pentru anul 2009-2010. De altfel, reprezentanţii universităţii au cerut în instanţă anularea HG 749/2009.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc e \"nemulţumit şi supărat\" că ministrul Educaţiei nu a prezentat raportul \"Spiru Haret\" în Guvern.
 Vizualizări articol: 571 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc e \"nemulţumit şi supărat\" că ministrul Educaţiei nu a prezentat raportul \"Spiru Haret\" în Guvern0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei