Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 aug 2009 - Anul XIV, nr. 182 (4168)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc susţine asumarea răspunderii Guvernului pe legile salarizării, pensiilor şi educaţiei

Joi, 6 August 2009 (15:18:21)

Premierul Boc a declarat, joi, că Guvernul nu e limitat de Constituţie la numărul de iniţiative privind asumarea răspunderii, dorind să utilizeze această procedură pentru adoptarea legii salarizării unice în sistemul bugetar, legii sistemului public de pensii şi pachetului de legi ale educaţiei.

"Guvernul poate de oricâte ori, Constituţia României permite să-şi asume răspunderea. Nu există o limită numerică a numărului de angajări a răspunderii Guvernului pe proiecte de legi", a susţinut, la postul public de radio, primul-ministru Emil Boc inclusiv din calitatea de profesor de drept constituţional.

Boc a arătat că intenţionează să propună asumarea rsăpunderii Guvernului în privinţa legii salarizării unice în sistemul bugetar, legii sistemului public de pensii şi pachetului de legi ale educaţiei, pentru a nu întârzia adoptarea lor până anul viitor.

"Nu avem practic altă modalitate rapidă de adoptare decât mergând în faţa Parlamentului şi spunând: «Ori se adoptă legea, ori plecăm acasă»", a afirmat Boc.

Premierul Emil Boc a convocat pentru sâmbătă, de la ora 10:00, o şedinţă extraordinară de Guvern pentru discutarea proiectelor legii salarizării unice în sistemul bugetar şi legii privind reforma sistemului de pensii.

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, că a convocat şedinţa de sâmbătă pentru a fi analizate condiţiile care trebuie îndeplinite pentru ca legea salarizării să fie elaborată şi adoptată până în octombrie.

"Sâmbătă vom avea o şedinţă de Guvern în care vom discuta şi tema salarizării unice, a elementelor necesare ca ea să fie mai repede aprobată în concordanţă cu exigenţele pe care le-am stabilit: o lege clară, transparentă, echitabilă şi care să răspundă nevoilor societăţii româneşti şi de a întrona dreptatea în sistemul salarizării personalului din venituri publice în România", a spus premierul.

El a subliniat că Guvernul pe care îl reprezintă are "voinţa politică" să continue reformele şi să "meargă până la capăt".

Boc a precizat că prin reforme se referă în special la adoptarea Legii salarizării unice a personalului bugetar, precum şi Legea sistemului de pensii.

"Am cerut expres să se menţină termenul de octombrie pentru finalizarea şi adoptarea Legii salarizării unice a personalului bugetar. Deci, nu am cerut prelungirea termenului pentru că eu am apreciat de fiecare dată că orice prelungire înseamnă doar o amânare nejustificată a unor decizii importante", a mai spus Boc.

Premierul Emil Boc a anunţat, recent, că Guvernul intenţionează să finalizeze, până la 14 august, proiectele de legi privind reforma în educaţie, pe baza soluţiilor propuse de comisia prezidenţială condusă de profesorul Mircea Miclea, şi să îşi asume răspunderea în faţa Parlamentului pentru aceste legi.

Preşedintele Comisiei prezidenţiale pentru educaţiei, Mircea Miclea, consideră că asumarea răspunderii Guvernului pentru legile educaţiei este o soluţie dacă este precedată de o dezbatere publică.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc susţine asumarea răspunderii Guvernului pe legile salarizării, pensiilor şi educaţiei.
 Vizualizări articol: 386 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Boc susţine asumarea răspunderii Guvernului pe legile salarizării, pensiilor şi educaţiei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei