Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 iul 2009 - Anul XIV, nr. 159 (4145)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Videanu: Nu este nicio problemă cu Nabucco, singura modificare este legată de mandatul semnatarului

Vineri, 10 Iulie 2009 (17:18:27)

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, că nu este nicio problemă în legătură cu acordul pentru Nabucco, singura modificare necesară fiind transferul mandatului pentru semnarea acordului interguvernamental de la ministrul Economiei la premier.

"Nu este nicio probelmă cu Nabucco. Singurul lucru este legat de modificarea mandatului, care iniţial era pentru mine, dar celelalte state au decis să trimită la Ankara premierii, astfel că mandatul a fost acordat premierului", a afirmat Videanu.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, vineri, că "au apărut nişte probleme în acordul interguvernamental Nabucco", motiv pentru care amână pentru săptămâna viitoare vizita programată la celelalte două şantiere de pe autostrada Bucureşti-Braşov.

"O să amân vizita la următoarele două şantiere pentru săptămâna viitoare, pentru că au apărut nişte probleme în acordul interguvernamental Nabucco, care se semnează, luni, la Istanbul (n.r. Ankara)", a declarat şeful statului.

Contactat de MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al consorţiului Nabucco Gas Pipeline International, Christian Dolezal, a declarat că nu are informaţii privind apariţia unor eventuale probleme la proiectul Nabucco şi că semnarea acordului interguvernamental va avea loc luni, la Ankara.

Semnarea acordului interguvernamental este una dintre ultimele etape înainte de începerea procedurilor de atragere a finanţării şi demararea lucrărilor de realizare a proiectului.

Proiectul este dezvoltat de consorţiul Nabucco Gas Pipeline International, din care fac parte companiile Transgaz Mediaş, OMV (Austria - acţionarul majoritar al Petrom), MOL (Ungaria), Bulgargaz (Bulgaria), Botas (Turcia) şi RWE (Germania).

Gazoductul urmează să transporte gaze extrase din Asia Centrală, prin Turcia, către Europa Centrală.

Potrivit celor mai recente estimări, Nabucco va necesita investiţii în valoare toatlă de aproape opt miliarde euro.

Capacitatea Nabucco ar urma să se ridice la 30 miliarde metri cubi de gaze naturale pe an. Spre comparaţie, consumul anual de gaze al României este de 17-18 miliarde metri cubi.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Videanu: Nu este nicio problemă cu Nabucco, singura modificare este legată de mandatul semnatarului.
 Vizualizări articol: 899 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Videanu: Nu este nicio problemă cu Nabucco, singura modificare este legată de mandatul semnatarului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei