Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 iul 2009 - Anul XIV, nr. 159 (4145)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Dacă s-a cerut, sunt obligat de Constituţie să mediez conflictul din justiţie

Vineri, 10 Iulie 2009 (13:51:32)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că, dacă i s-a cerut, este obligat de Constituţie să medieze conflictul din justiţie.

"Sincer nu ştiu, dar dacă s-a cerut, sunt obligat de Constituţie să o fac. O să-mi fac datoria", a declarat Traian Băsescu, întrebat dacă va media conflictul din justiţie.

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Virgil Andreieş, a declarat, joi, după şedinţa de plen, că, din cauza stării critice din sistemul judiciar, este nevoie de o discuţie cu cele trei puteri ale statului, sub medierea şefului statului.

Andreieş a spus că Plenul CSM a analizat, joi, situaţia sistemului judiciar, care este înstr-o stare critică, determinată de mai mulţi factori acumulaţi în timp, şi anume finanţarea cronică, volumul mare de activitate şi inconsecvenţa legislativă, dar şi "umilirea şi terfelirea publică a magistraţilor, care are loc de cinci ani încoace".

El a mai spus că revendicările magistraţilor sunt întemeiate, având ca bază legea şi hotărârile judecătoreşti.

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii a arătat că aceste hotărâri judecătoreşti sunt lege şi trebuie executate, însă, pe de altă parte, CSM înţelege că este o situaţie de criză şi a reluat invitaţia la un dialog cu celelalte puteri ale statului, mediat de preşedintele Traian Băsescu.

De asemenea, Andreieş a făcut un apel către Parlament să rezolve problemele din sistemul judiciar, astfel încât acesta să funcţioneze.

Începând de joi, în mod organizat, instanţele şi-au întrerupt zilnic activitatea, timp de trei ore, în semn de protest faţă de faptul că magistraţii nu mai primesc sporul de 50% de solicitare neuropsihică. Şi miercuri au avut loc proteste, însă acestea au fost spontane.

Ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu a declarat că nu mai sunt bani şi că magistraţii trebuie să dovedească solidaritate în perioada crizei. El a încercat, joi, să negocieze cu aceştia, dar fără succes.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Dacă s-a cerut, sunt obligat de Constituţie să mediez conflictul din justiţie.
 Vizualizări articol: 440 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Băsescu: Dacă s-a cerut, sunt obligat de Constituţie să mediez conflictul din justiţie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei