Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 iul 2009 - Anul XIV, nr. 159 (4145)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anastase va propune BP sesiune extraordinară pentru cazul Ridzi, dar şi pentru Tăriceanu

Vineri, 10 Iulie 2009 (16:31:53)

Preşedintele Camerei Roberta Anastase anunţă că va convoca Biroul Permanent, luni, la 14.00 şi că va propune convocarea unei sesiuni extraordinare, pentru discutarea raportului Comisiei Ridzi şi a cererii de urmărire penală a acesteia, precum şi a raportului Sterling şi a cererii de urmărire penală a fostului premier liberal Călin Popescu Tăriceanu.

"Ieri a fost depus la cabinetul preşedintelui Camerei Deputaţilor raportul comisiei de anchetă privind acordul petrolier al companiei Sterling Resources Limited în contextul modificării Legii petrolului nr. 238/2004 şi al altor acte normative. De aceea, şi luând în considerare că am avut o discuţie cu preşedintele comisiei parlamentare de anchetă pentru verificarea sumelor cheltuite de Ministerul Tineretului şi Sportului sub semnătura doamnei ministru Monica Iacob Ridzi pentru organizarea Zilei Tineretului, care m-a asigurat că în câteva minute voi primi la cabinet şi raportul acestei comisii de anchetă, am hotărât ca luni, la ora 14.00, să convoc Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor", a explicat Roberta Anastase, care, la sfârşitul conferinţei de presă, a fost informată că raportul comisiei Ridzi a fost depus la biroul său.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a spus că, în baza prevederilor regulamentare potrivit cărora "rapoartele comisiilor de anchetă urmează a fi dezbătute în plenul Camerei în termen de 15 zile de la depunere", va propune Biroului Permanent al Camerei convocarea unei sesiuni extraordinare a Camerei Deptuaţilor pentru a lua în dezbatere cele două rapoarte.

"În raportul comisiei de anchetă care priveşte evenimentele organizate cu ocazia Zilei Tineretului, există două tipuri de concluzii: un tip de concluzii care vizează aspecte civile, sesizarea diverselor instituţii ale statului în legătură cu continuarea cercetării, dar există în schimb şi un alt tip de concluzii care vizează începerea urmăririi penale în cazul ministrului Monica Iacob Ridzi. Din acest punct de vedere, în şedinţa de luni a Biroului Permanent, acest raport cu această concluzie trebuie să meargă pentru un raport către Comisia juridică", a spus Anastase.

Ea a amintit că, tot la Comisia juridică, se găsesc solicitări de începere a urmăririi penale care privesc pe acelaşi ministrul Monica Iacob Ridzi şi a doua solicitare pe fostul prim-ministru al României Călin Popescu Tăriceanu.

"Voi solicita Comisiei juridice ca şi aceste rapoarte să fie finalizate în acelaşi termen de 15 zile, astfel încât Camera Deputaţilor să aibă posibilitatea să se pronunţe distinct pe cele două rapoarte ale comisiilor de anchetă, dar şi în ceea ce priveşte cererile de începrea urmăririi penale a celor doi oameni - un ministru şi un fost prim-ministru", a mai spus Anastase, adăugând că speră că membrii Camerei Deputaţilor nu se vor prevala de faptul că este vacanţă şi vor veni în această sesiune.

Întrebată dacă a discutat cu preşedintele Comisiei juridice în legătură cu faptul că programul aprobat al acesteia este pentru sfârşitul lunii august şi nu s-ar încadra astfel în termenul de 15 zile, Anastase a spus că nu este nicio problemă deoarece "într-o situaţie de acest fel Biroul Permanent poate învesti Comisia juridică pentru a-şi schimba programul".

De altfel, Anastase s-a declarat convinsă că deputatul Daniel Buda (PDL), preşedintele Comisiei juridice a Camerei, va face acest lucru.

De asemenea, întrebată dacă la nivel politic au avut loc discuţii în partid în legătură cu situaţia ministrului Monica Iacob Ridzi, Anastase nu a oferit niciun răspuns precizând doar că susţine declaraţia de presă în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Comisia parlamentară care anchetează cazul Ridzi a propus, joi, premierului revocarea sa din funcţie şi cercetarea acesteia pentru delapidare şi abuz în serviciu, o anchetă a ANAF, şi sesizarea Consiliului Concurenţei şi a Curţii de Conturi în cazul contractelor cu Artisan şi Mark, pentru organizarea evenimentelor din 2 mai, "Ziua Tineretului". PDL a depus un punct de vedere separat.

Subcomisia parlamentară de anchetă în cazul Sterling a aprobat, în urmă cu o săptămână, cu 13 voturi "pentru" şi trei abţineri, raportul în care se stabileşte termenul de 60 de zile de la aprobarea acestuia de către plen pentru ca Guvernul să decidă dacă reziliază sau renegociază contractul cu firma Sterling. PNL a apreciat că Raportul Sterling este "pur politic" şi a depus opinie separată la acest document.

PDL a cerut acordul Parlamentului pentru începerea urmăririi penale a fostului premier liberal Călin Popescu Tăriceanu în cazul Sterling.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Anastase va propune BP sesiune extraordinară pentru cazul Ridzi, dar şi pentru Tăriceanu.
 Vizualizări articol: 499 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Anastase va propune BP sesiune extraordinară pentru cazul Ridzi, dar şi pentru Tăriceanu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei