Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 iul 2009 - Anul XIV, nr. 159 (4145)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bazac: Cele aproape 300 de milioane de euro din taxa pe viciu, pentru aparatură de înaltă tehnologie

Vineri, 10 Iulie 2009 (16:32:46)

Cele aproape 300 de milioane de euro, colectate din taxa pe viciu, vor fi utilizate pentru achiziţia de aparatură de înaltă tehnologie, aşa cum în 2008 au fost luate ambulanţe, banii neputând fi folosiţi la medicamente, materiale sau alte tipuri de servicii, a anunţat, vineri, ministrul Ion Bazac.

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a făcut această declaraţie la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca unde, împreună cu premierul Emil Boc, au inaugurat Centrul de instruire în ecografie, un departament destinat pregătirii medicilor rezidenţi din urgenţă. Centrele de instruire în ecografie sunt o investiţie a Ministerului Sănătăţii din fonduri ale Băncii Mondiale. Valoarea unui centru se ridică la peste 61.000 de euro.

"Nu putem face altceva cu banii, iar românii chiar au nevoie de tehnologie de înaltă performanţă, altfel ne cer bani să plece la tratament în străinătate", a susţinut ministrul Sănătăţii, precizând că pentru rezolvarea problemelor din sistem ar fi nevoie de două miliarde de euro.

În România există spitale la nivelul anilor \'80, iar 112 spitale din România cheltuie peste 80 la sută din buget. "Probabil ar trebui să rămânem cu 112 spitale. Chiar dacă nu toate spitalele pot primi aparatură de înaltă performanţă, totuşi trebuie să avem clinici universitare de nivel occidental", a adăugat ministrul Sănătăţii.

Conducerea Spitalului de Urgenţă Floreasca a prezentat premierului Emil Boc robotul Da Vinci care este folosit în unitatea sanitară.

"Am vizitat un spital de top. Spitalul de Urgenţă Floreasca este una dintre unităţile de top Este un vârf de lance în medicina românescă. În plus, în spital există şi telemedicină sau telechirurgie", a spus premierul Emil Boc care l-a felicitat pe primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, pentru implicarea în reabilitarea şi dotarea spitalului Floreasca.

Premierul României şi ministrul Sănătăţii au mai vizitat şi Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului, acolo unde funcţionează sistemul electronic de triaj al pacienţilor pe coduri, precum şi viitoarea secţie ATI care se află în proces de reabilitare. MS va investi pentru modernizarea acestei secţii 5.000.000 de lei.


 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bazac: Cele aproape 300 de milioane de euro din taxa pe viciu, pentru aparatură de înaltă tehnologie.
 Vizualizări articol: 492 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bazac: Cele aproape 300 de milioane de euro din taxa pe viciu, pentru aparatură de înaltă tehnologie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei