Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 iul 2009 - Anul XIV, nr. 159 (4145)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu, întrebat despre Ridzi: Nu mă duceţi în subiecte minore pentru mine, ţine de Parlament

Vineri, 10 Iulie 2009 (13:43:57)

Preşedintele Traian Băsescu a refuzat, vineri, să se pronunţe cu privire la concluziile din raportul Comisiei parlamentare de anchetă în ceea ce o priveşte pe ministrul Tineretului Monica Iacob Ridzi, susţinând că este un subiect minor pentru el, un subiect care ţine de Parlament.

"Nu mă duceţi în subiecte minore pentru mine. Ăsta este un subiect care ţine de Parlament, de partide, de premier. În ceea ce priveşte viaţa parlamentară, nu e treaba mea, este treaba altora", a declarat Traian Băsescu.

El a precizat că va organiza săptămâna viitoare, miercuri, o conferinţă de presă, în care se va referi şi la alte teme de interes.

Întrebat de un reporter despre conflictul din justiţie, Traian Băsescu, a spus că nu este momentul potrivit pentru o discuţie pe tema aceasta anunţând că va susţine săptămâna viitoare o conferinţă de presă.

Ulterior, şeful statului a fost întrebat în legătură cu situaţia ministrului Monica Iacob Ridzi. Şeful statului a spus că subiectul nu intră în atribuţiile sale, reiterând că miercuri va susţine o conferinţă de presă.

Comisia parlamentară care anchetează cazul Ridzi a propus, joi, premierului revocarea sa din funcţie şi cercetarea acesteia pentru delapidare şi abuz în serviciu, o anchetă a ANAF, şi sesizarea Consiliului Concurenţei şi a Curţii de Conturi în cazul contractelor cu Artisan şi Mark, pentru organizarea evenimentelor din 2 mai, "Ziua Tineretului".

Preşedinta Comisei, Alina Gorghiu (PNL) a spus că membrii acesteia, cu excepţia PDL, care a făcut opinie separată, cer un control al ANRMAP, ca urmare a faptului că instituţia a girat o licitaţie ilegală.

Conform deputatului PNL, Comisia a constatat că Monica Ridzi a minţit când a susţinut că nu a ştiut de existenţa unei scene, aflată în proprietatea MTS, în condiţiile în care ministrul a semnat pentru alocarea sumelor necesare plăţii ratelor de leasing pentru aceasta. Potrivit raportului comisiei, sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de delapidare în cazul ministrului Ridzi, dar şi cele de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Punctul 4 al raportului cuprinde problemele identificate în urma audierilor: încălcarea legislaţiei privind controlul autorităţilor publice asupra politicii editoriale în audiovizual, acceptarea unor oferte "în mod vădit nejustificate în raport cu nivelul pieţei şi care nu ţineau cont de resursele Ministerului Tineretului şi Sportului, acceptarea la plată a serviciilor efectuate de companiile contractate de MTS fără o evaluare cantitativă a acestora precum şi fără a verifica consistenţa şi cunatumul plăţilor efectuate de acestea pentru serviciile subcontractate.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu, întrebat despre Ridzi: Nu mă duceţi în subiecte minore pentru mine, ţine de Parlament.
 Vizualizări articol: 501 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu, întrebat despre Ridzi: Nu mă duceţi în subiecte minore pentru mine, ţine de Parlament0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei