Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 iul 2009 - Anul XIV, nr. 157 (4143)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ridzi: Aştept rezultatul auditului intern al MTS joi, va fi prezentat pe site şi în conferinţă

Miercuri, 8 Iulie 2009 (14:06:00)

Ministrul Tineretului, Monica Ridzi, a anunţat, miercuri, la audierile din comisia parlamentară de anchetă, că aşteaptă ca auditul intern solicitat pentru acţiunile de Ziua Tineretului să fie finalizat joi şi va fi prezentat, transparent, pe site-ul ministerului şi în conferinţă de presă.

Ministrul Tineretului şi Sportului a declarat că nu a ştiut despre faptul că cele două firme implicate în desfăşurarea acţiunilor din 2 mai au acelaşi sediu social şi aproape acelaşi acţionariat şi nici nu a fost informată de acest lucru de către subordonaţii din instituţie.

"Vă rog să verificaţi documentele pe care le-aţi primit de la cele două firme, semnate fiecare de alt administrator. (..) Nu aveau cum să îşi dea semna că este acelaşi sediu social", a spus Ridzi, despre faptul că directorii MTS care s-au ocupat de eveniment nu şi-au dat seama că cele două firme, Artisan şi Mark, au acelaşi sediu social şi acelaşi acţionariat.

Deputatul PSD Aura Vasile a spus că, pe invitaţiile de participare pentru cele două firme, au existat la dosar certificate constatatoare de la Registrul Comerţului, iar membrilor comisiei de anchetă le-a atras atenţia faptul că, pe acte, acolo unde trebuia să scrie şi numele, apar doar o semnătură şi o ştampilă, care seamnă foarte mult cu cea din cealaltă ofertă.

Monica Iacob Ridzi a precizat că nu a avut cunoştinţă de aceste aspecte, iar directorul de achiziţii care i-a propus această selecţie de oferte a plecat din instituţiue.

"Nu vreau să spun că a fost făcut cu intenţie, aştept răspunsul auditului, sper să fie gata mâine (joi - n.r.). Am dat timp scurt în minister să facă auditul, dar, pentru că oamenii de la care trebuia să aflăm răspunsuri au fost în această perioadă fie la DNA, fie la audieri, sper să avem mâine rezultatul şi să vedem dacă au fost defecţiuni", a spus Ridzi.

Ea a precizat că rezultatul auditului va fi pus şi pe site-ul instituţiei şi va fi prezentat în conferinţă de presă, pentru a da dovadă de transparenţă maximă.

În plus, Monica Ridzi a precizat că a aflat amănunte despre sediul social, acţionariatul celor două firme, Artisan şi Mark, din Gazeta Sporturilor, şi că îi mulţumeşte redactorului-şef al publicatiei, Cătălin Tolontan, pentru aceste dezvăluiri.

Ea a menţionat că şi-ar fi dat seama că există o legătură între cele două firme dacă aveau acelaşi administrator, dar aveau adminstratori diferiţi.

Preşedintele comisiei, Alina Gorghiu, a arătat că nu este importrant administratorul şi că, din documentele oficiale aflate la dosar, respectiv certificatul constatator, se arată clar că este vorba de aceiaşi asociaţi.

"Orice comisie de evaluare dintr-un minister, cu minim bun-simţ şi pregătire profesională, v-ar fi informat acest lucru. Ieri au spus că nu au văzut, că nu au ştiut nimic. Au spus că nu aveau de unde şti că o firmă a fost înfiinţată în noiembrie 2008. Poate că au pregătire slabă", a mai spus Gorghiu.

Ministrul Tineretului a răspuns că directorii din minister nu au înştiinţat-o despre aceste aspecte. "Cu siguranţă aş fi încercat să găsesc o soluţie, deşi mi s-a spus că nu aveam voie să îi refuz. Nu am avut cunoştinţă, regret că nu am ştiut acest lucru", a spus ea.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ridzi: Aştept rezultatul auditului intern al MTS joi, va fi prezentat pe site şi în conferinţă.
 Vizualizări articol: 371 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ridzi: Aştept rezultatul auditului intern al MTS joi, va fi prezentat pe site şi în conferinţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei