Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 iul 2009 - Anul XIV, nr. 157 (4143)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cioloş: Nu mi s-a propus oficial să fiu viitorul comisar al României

Miercuri, 8 Iulie 2009 (18:26:40)

Preşedintele Comisiei prezidenţiale pentru Agricultură, Dacian Cioloş, a declarat, pentru RFI România, că "deocamdatã" nu i s-a propus oficial să devină comisar european, el apreciind însă drept "foarte important şi util" ca viitorul comisar român să ocupe portofoliul agriculturii.

"Deocamdată, această propunere (de a fi viitorul comisar european al României , n.red.) nu mi s-a făcut oficial. Cred că nu mi s-a făcut şi pentru că nu este cazul încă, nu este clar ce portofoliu va avea România", a declarat Cioloş.

"Pentru România şi chiar pentru noile state membre ar fi foarte important şi util să aibă un comisar la Agricultură, pentru că există mai multă legitimitate politică pentru un comisar dintr-un nou stat membru să vină cu propuneri de adaptare a Politicii Agricole Comune, tocmai pentru a lua în considerare potenţialul agricol care se află aici, în noile state membre şi care ar trebui să fie valorificat de o Politică Agricolă Comună, pentru că nu avem alte mijloace, nu mai putem avea politici agricole naţionale", a spus fostul ministru al Agriculturii, în prezent angajat al Comisiei Europene, potrivit RFI.

"Deci, în aceste condiţii, cred că trebuie să aşteptăm, să vedem ce decizii politice se vor lua la nivel european, apoi ce decizie politică va lua coaliţia la guvernare în România", a mai spus Dacian Cioloş.

Preşedinţia a anunţat, luni, înfiinţarea de către şeful statului a Comisiei prezidenţiale pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii în România, condusă de fostul ministru de resort Dacian Cioloş, precum şi prima întâlnire a membrilor acesteia, care a avut loc, luni, la Palatul Cotroceni.

"Comisia are ca obiectiv elaborarea unor documente pentru orientarea: a) strategiei şi politicilor publice pentru dezvoltarea agriculturii pe termen lung (la orizontul anilor 2020-2025); b) planurilor de acţiune pe temen mediu (până în anul 2014) şi pe termen scurt (care să fie aplicate în anul 2010); c) poziţiei României privind viitorul Politicii Agricole Comune", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei difuzat luni, care menţionează că activitatea acestei Comisii se va încheia cel mai târziu la 30 iunie 2010.

Preşedinţia precizează că finanţarea activităţilor necesare organizării şi funcţionării Comisiei se asigură din fonduri publice aprobate prin bugetul de stat al Administraţiei Prezidenţiale.

"Comisia va funcţiona pe lângă Departamentul de Politici Economice şi Sociale din cadrul Administraţiei Prezidenţiale şi este formată din reprezentanţi ai patronatelor, ai sindicatelor, ai mediului academic, universitar şi de consultanţă din sectorul agricol şi agroalimentar", se arată în comunicatul citat.

PSD şi PDL îşi dispută nominalizarea viitorului comisar european din partea României, însă şeful statului le-a cerut să renunţe la aceste discuţii pentur a nu pericilita negocierile pe care autorităţile române le desfăşoară în vederea obţinerii unui portofoliu important.

Surse PSD declarau, la jumătatea lunii iunie, că România are 60% şanse să obţină portofoliul Agriculturii şi nominalizarea lui Dacian Cioloş pentru acest portofoliu, în calitate de comisar european.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cioloş: Nu mi s-a propus oficial să fiu viitorul comisar al României.
 Vizualizări articol: 643 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cioloş: Nu mi s-a propus oficial să fiu viitorul comisar al României0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei