Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 iul 2009 - Anul XIV, nr. 157 (4143)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu i-a decorat pe cercetătorii români premiaţi la Salonul Invenţiilor, de la Geneva

Miercuri, 8 Iulie 2009 (17:05:15)

Preşedintele Traian Băsescu i-a decorat miercuri, la Palatul Cotroceni, pe membrii echipei de cercetători care au câştigat marele premiu la Salonul Internaţional al Invenţiilor de la Geneva - ediţia 2009.

Preşedintele a conferit Ordinul Naţional Steaua României - în grad de Cavaler lui Adrian Bâzgan, Andrei Iacobiţă, Emilian Mircea Mieilică, Constantin Sima, Mircea Tudor.

Şeful statului a conferit Ordinul Naţional pentru Merit - în grad de Cavaler lui Cristian Grechi, Daniel Ionescu, Răsvan Iulian Ionescu, Adrian Osvat, Ilie Cristian Prioteasa, Sergiu Semenescu şi Alina Gabriela Stroe.

De asemenea, şeful statului a conferit Crucea Naţională Serviciul Credincios - clasa a III-a lui Sile Ionel Chiriţă, Tudor Gheorghe, Mihai Spătărescu, Cristian Teodorescu şi Iosif Marius Tiberiu.

În discursul rostit la eveniment, Băsescu a spus că premiul câştigat de echipa românească dovedeşte, o dată în plus, ceea a stabilit Comisia Europeană, anume că cercetarea şi inovarea sunt elemente care contează chiar mai mult decât energia, în raport cu viitorul economic şi social.

El i-a felicitat pe cei premiaţi pentru faptul că au promovat cercetarea românească prin efortul pe care l-au depus şi care a condus la premiul câştigat la Geneva.

Băsescu le-a mai spus celor premiaţi că invenţiile pentru care au fost premiaţi este doar o probă ceea ce înseamnă perseverenţă, inteligenţă.

Preşedintele a apreciat că domeniul cercetării trebuie sprijinit mai puternic şi a ţinut să sublinieze că, dincolo de performanţa obţinută de cei premiaţi, i-a atras atenţia în mod special faptul că eforturile acestei echipe nu au beneficiat de foarte mult sprijin de la bugetul de stat.

Un reprezentant al celor decoraţi a mulţumit şefului statului pentru distincţiile primite de echipă, menţionând că cercetătorii pe care-i reprezintă vor depune în continuare eforturi pentru ca cercetarea românească să aibă rezultate bune şi pe viitor.

Acesta a precizat că, pentru echipa premiată, ceremonia de la Geneva s-a încheiat în momentul în care la Palatul Cotroceni s-a auzit, miercuri, la decorare, imnul României.

El a mai spus că echipa de cercetători premiată a ţinut să confere participării şi distincţiei obţinute la salonul de la Geneva o dimensiune naţională, motiv pentru care, la standul de la Salonul de Inventică, a fost desfăşurat drapelul României.

La finalul ceremoniei, şeful statului a ciocnit o cupă de şampanie cu cei prezenţi, iar cei decoraţi i-au arătat preşedintelui cupa şi medaliile pe care le-au primit la Geneva.

Echipa care a fost decorată la Cotroceni a primit Marele Premiu la Salonul Internaţional al Invenţiilor de la Geneva - ediţia 2009 pentru proiectarea şi producerea celui mai avansat sistem de radiografiere cu raza gama a containerelor şi camioanelor (Roboscan 1M).
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu i-a decorat pe cercetătorii români premiaţi la Salonul Invenţiilor, de la Geneva.
 Vizualizări articol: 464 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu i-a decorat pe cercetătorii români premiaţi la Salonul Invenţiilor, de la Geneva0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei