Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 iul 2009 - Anul XIV, nr. 157 (4143)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sanitas cere MS să ia urgent măsuri pentru asigurarea salariilor, altfel ameninţă cu proteste

Miercuri, 8 Iulie 2009 (14:57:01)

Federaţia "Sanitas" solicită Ministerului Sănătăţii (MS) adoptarea unui plan de măsuri, în maximum o săptămână, pentru asigurarea resurselor financiare necesare pentru plata salariilor în acest an, altfel ameninţă cu acţiuni de protest.

Consiliul Naţional al Federaţiei "Sanitas" va analiza, după 15 iulie, măsurile care vor fi adoptate de Ministerul Sănătăţii pentru asigurarea tuturor drepturilor salariale prevăzute de lege în Contractul colectiv de muncă la nivel de ramură sanitară până la sfârşitul anului 2009 şi va decide calendarul acţiunilor sindicale care se impun în situaţia respectivă, anunţă federaţia într-un comunicat de miercuri.

Managerii spitalelor au anunţat, marţi, la întâlnirea cu conducerile Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB) şi Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti (DSPMB), precum şi cu reprezentanţii Federaţiei Sanitas că banii pe care îi au ar mai ajunge pentru plata salariilor şi sporurilor aferente până la sfârşitul lui august, dar sunt cazuri când fondurile se termină chiar cu o lună mai devreme.

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, le-a promis, săptămâna trecută, liderilor Federaţiei Sanitas că va dispune organizarea unei întâlniri între managerii spitalelor din toată ţara şi şefii Direcţiilor Sanitare Judeţene, respectiv cea a Municipiului Bucureşti, precum şi cu preşedinţii - directori genali ai Caselor de Asigurări de Sănătate.

Cu mici excepţii, directorii spitalelor bucureştene au spus că vor putea plăti salarii până la sfârşitul lunii august, dar problema este acoperirea celorlalte cheltuieli care îi vizează pe bolnavi.

Atunci când un director a cerut reducerea salariilor angajaţilor pentru a rămâne bani de medicamente şi materiale sanitare, vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Adrian Bârea, a spus că acest lucru nu se va întâmpla.

"Am venit să aflăm care este situaţia reală a fondurilor pe primul semestru, dacă au fost alocate toate sporurile şi la ce să ne aşteptăm în semestrul al doilea. Rezultatul discuţiilor îl vom prezenta ministrului Sănătăţii şi, implicit, Guvernului, pentru a nu fi sincope în acordarea salariilor şi a sporurilor", a mai spus Bârea.

Preşedintele CASMB, Adina Geană, a precizat că în 2009 contractarea a însemnat 80 la sută din bugetul pe 2008, respectiv 60 la sută din cât ar fi fost necesar în 2009.

Spitalul de Urgenţă Floreasca nu a acordat prima de stabilitate întrucât jurista unităţii sanitare a interpretat legea diferit de cei din alte spitale.

Directorii financiar-contabili au reclamat însă că prima de stabilitate pentru Unitatea de Primiri Urgenţe, rezidenţi şi cercetare, alocată prin bugetul de stat, nu a fost primită.

Întrebat despre această situaţie, ministrul Sănătăţii a explicat că, prin diminuarea bugetelor Direcţiilor de Sănătate Publică, sigur au fost reduse şi aceste tipuri de prime.

Managerii unităţilor sanitare au spus, de asemenea, că dincolo de banii de salarii, trebuie gândită politica financiară care îl vizează direct pe bolnav. Totodată, ei au anunţat că au postat pe site toate cheltuielile unităţilor sanitare, aşa cum a cerut Ministerul Sănătăţii.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sanitas cere MS să ia urgent măsuri pentru asigurarea salariilor, altfel ameninţă cu proteste .
 Vizualizări articol: 537 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sanitas cere MS să ia urgent măsuri pentru asigurarea salariilor, altfel ameninţă cu proteste0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei