Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 iul 2009 - Anul XIV, nr. 157 (4143)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsuri

Situaţia profesorilor supraveghetori eliminaţi din bacalaureat va fi analizată de consiliile profesorale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei 28 de profesori suceveni care au supravegheat la examenul de bacalaureat în clasele din care 15 candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă vor fi anchetaţi de către consiliile profesorale din şcolile în care aceştia predau.
Situaţia celor 28 de dascăli a fost discutată şi în Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Suceava, însă, potrivit statutului cadrelor didactice, numai consiliile profesorale pot aplica sancţiuni dascălilor. Inspectorul şcolar general adjunct Vasile Monacu a transmis un ordin în şcolile în care dascălii supraveghetori predau şi a solicitat consiliilor profesorale să analizeze situaţia fiecărui profesor în parte şi să ia măsurile ce se impun.
În clasele în care supravegheau desfăşurarea examenului de bacalaureat cei 28 de profesori, 15 candidaţi au fost prinşi copiind, însă frauda a fost sesizată fie de preşedintele comisiei de examen, fie de către inspectorii şcolari delegaţi să monitorizeze testarea în centrele respective, şi nu de către cadrele supraveghetoare, aşa cum ar fi fost normal.
Dacă se va demonstra că profesorii se fac vinovaţi de faptul că în sălile în care aceştia supravegheau se copia, iar ei nu au observat sau au trecut cu vederea acest lucru, dascălii riscă să nu mai fie primiţi în comisiile de bacalaureat în anii următori.
În ceea ce-i priveşte pe cei 15 elevi eliminaţi din examen, ei mai au o şansă în toamnă, când se va organiza o nouă sesiune de bacalaureat. Pentru că au fraudat examenul, aceştia vor trebui să reia toate probele de concurs, chiar dacă la unele discipline, înainte de eliminare, au luat note de trecere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Situaţia profesorilor supraveghetori eliminaţi din bacalaureat va fi analizată de consiliile profesorale.
 Vizualizări articol: 726 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 5 voturi
Situaţia profesorilor supraveghetori eliminaţi din bacalaureat va fi analizată de consiliile profesorale3.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Monacu = O trimis de
( 8 iul 2009, 18:36:44
Nu se va intimpla absolut nimic. Monacu, isi va proteja indivizii pe care chiar el ia pus in comisie fiindca e ilogic ca sa-i sanctionezi pe cei pe care-i "iubesti". La fel a fost si anul trecut si acum 2 ani, etc. Aceleasi afirmatii gratuite ale unuia pus in functie doar ca sa faca astfel de afirmatii ca sa pozeze intr-un tip corect, cand de fapt.....S-a intimplat ceva aii anteriori? Nu. Eh, nici anul asta nu o sa se intimple nimic. Cu Monacu la ISJ bac corect nu cred ca o sa existe!
2.   Buna, buna asta! trimis de
( 9 iul 2009, 03:27:20
Pai nu o sa pateasca nimic, pentru ca si profesorii din consiliu profesoral stiu care e treaba, ei fiind doar ghinionisti.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei