Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 iul 2009 - Anul XIV, nr. 157 (4143)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Jenant

Primăria Rădăuţi, înglodată în datorii făcute de firma prietenilor şi rudelor lui Olărean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Afaceri private pe banii Primăriei. Se întâmplă la Rădăuţi, acolo unde o firmă ai cărei acţionari sunt rude şi apropiaţi ai primarului Aurel Olărean a făcut bani frumoşi de pe urma unei afaceri din care Primăria s-a ales cu datorii şi ameninţări cu sistarea furnizării energiei electrice pentru neplată. Concret, este vorba de patinoarul care a funcţionat în centrul municipiului Rădăuţi şi care a mai consumat şi apa din reţeaua oraşului fără a achita vreun leu şi fără acordul administratorului SC Servicii Comunale SA.

 

Contractele încheiate de Primăria Rădăuţi şi mai ales urmările frizează orice normă de bun simţ. Patinoarul care a funcţionat astă-iarnă în centrul municipiului Rădăuţi este o mostră elocventă în acest sens. SC Compania de Agrement Bucovina SA Rădăuţi, firmă din care fac parte rude şi apropiaţi ai primarului Aurel Olărean, a tras o ţeapă de zile mari Primăriei, dar şi către SC Servicii Comunale SA Rădăuţi, societate de la care a luat ilegal apă şi pe care nu a mai plătit-o nici până în ziua de astăzi.
Conform datelor oficiale, Primăria Rădăuţi figurează cu un debit de 56.906 lei, fără penalităţi, către E.ON Moldova. Banii provin din neplata energiei electrice consumate de SC Compania de Agrement Bucovina SA pentru a produce gheaţa la patinoar.
Mircea Vlădean, unul dintre acţionarii firmei Compania de Agrement, recunoaşte cu nonşalanţă datoria.
„Suntem conştienţi că suntem datori şi o să plătim în curând restanţele, inclusiv penalităţile”, a declarat Vlădean, adică una şi aceeaşi persoană care a câştigat o licitaţie organizată de Primăria Rădăuţi fără ca aleşii locali să aprobe caietul de sarcini aferent.
De altfel, SC Compania de Agrement Bucovina SA Rădăuţi mai are printre acţionari şi alte persoane recunoscute drept apropiate ale primarului Aurel Olărean.
Este vorba de Gabriel Cristian Sandu, Gheorghe Bodnărescu sau Radu Lazăr, iar cireaşa de pe tort este prezenţa unei rude a primarului Olărean în rândul acţionariatului, Costel Olărean.

 

Olărean: „Posibil să fie şi o rudă de-a mea, pentru că am multe rude”

Contactat telefonic, primarul Aurel Olărean a dat dovadă că ştie destul de bine cine a înfiinţat firma Compania de Agrement Bucovina. Referitor la faptul că unul dintre acţionari este rudă cu el, primarul din Rădăuţi a ţinut să precizeze că situaţia nu prezintă vreo incompatibilitate.
„Administrator al firmei ştiu că este un domn de la Proton, Gabi Sandu. Este posibil să fie şi o rudă de-a mea, pentru că am multe rude”, a completat Olărean.
Referitor la datoria pe care Compania de Agrement Bucovina a acumulat-o faţă de Primăria Rădăuţi, Aurel Olărean ne-a trimis la directorul economic al instituţiei.

 

Director economic Primăria Rădăuţi: „Am sperat să plătească”

Silviu Ursescu, directorul economic interimar al Primăriei Rădăuţi, a recunoscut că instituţia are o problemă. Acesta a mărturisit că, potrivit contractului încheiat, Primăria Rădăuţi a refacturat consumul de energie electrică către SC Compania de Agrement Bucovina SA în conformitate cu facturile emise de E.ON.
„Noi nu am făcut nici o plată, iar după trei luni de refacturare am trimis dosarul la Serviciul Juridic pentru recuperarea datoriei pe alte căi. A fost trimisă o notificare către firma respectivă pentru o conciliere pe cale amiabilă, dar până în prezent facturile nu au fost plătite. Am sperat să plătească la termen, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Dacă cei de la E-ON decid să ne taie alimentarea cu energie electrică nu avem de ales. O să ne luăm dosarele şi vom lucra acasă”, a declarat Ursescu.

 

Plângere penală pentru furt de apă

Neplata energiei electrice nu este singura ţeapă dată de Compania de Agrement Bucovina. Pentru ca patinoarul să poată funcţiona, în afara energiei electrice era nevoie şi de apă. Fără nici o aprobare, cei care s-au ocupat de patinoarul din centrul municipiului Rădăuţi s-au racordat la reţeaua de alimentare cu apă a oraşului, aflată în administrarea SC Servicii Comunale SA. Deşi au fost avertizaţi că nu există nici un contract pentru furnizarea de apă şi că totul întruneşte elementele infracţiunii de furt, reprezentanţii Companiei de Agrement Bucovina au continuat să-şi facă treaba ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Mai mult, Primăria Rădăuţi a postat un poliţist comunitar lângă hidrant, pentru ca angajaţii de la SC Servicii Comunale SA să nu mai tulbure buna desfăşurare a activităţii de la patinoar.
Conducerea SC Servicii Comunale SA Rădăuţi a făcut plângere penală la Parchet pentru furt şi a calculat prejudicii de aproape 30.000 de lei.
Cu alte cuvinte, SC Compania de Agrement Bucovina SA Rădăuţi a derulat o activitate pentru care a fost „subvenţionată” direct, dar şi cu sprijinul Poliţiei Comunitare, de către primăria condusă de Aurel Olărean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Rădăuţi, înglodată în datorii făcute de firma prietenilor şi rudelor lui Olărean.
 Vizualizări articol: 1133 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.15/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 13 voturi
Primăria Rădăuţi, înglodată în datorii făcute de firma prietenilor şi rudelor lui Olărean4.2513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ce rastalmacire grosolana! trimis de
( 8 iul 2009, 16:11:05
Concret, Serviciile Comunale sunt o firma al carei actionar unic este Consiliul Local si care, pe vremea fostei administratii locale, a acaparat cam tot ce se putea si saraceste bugetul primariei prin facturi astronomice, astfel ca nu reprezinta interesele radautenilor. De ce nu scrieti despre modul abuziv in care aceasta firma a reusit sa detina monopolul in toate sectoarele locale? De ce nu spuneti ca au primit bilete gratuite la acel patinoar toate clasele de copii de la toate scolile din municipiu? De ce omiteti sa spuneti ca sedinta de CL a fost boicotata de psd + pntcd + pnl cand proiectul cu patinoarul se afla pe ordinea de zi? Cate articole exagerate si defaimatoare la adresa d-lui Olarean veti mai scrie? Amplasarea respectivului patinoar in centru, de sarbatorile de iarna, ne-a adus bucurie, opozitia din administratia locala fiind cea deranjata de acest lucru, iar acest articol este in mod clar interesat si subiectiv. Ma intriga acest mod al dvs. de a face presa!
1.1  RE: Ce rastalmacire grosolana! trimis de
( 8 iul 2009, 18:40:41
Treci pe la casierie sa-ti iei prima de la Olarean

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei