Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 iul 2009 - Anul XIV, nr. 157 (4143)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Acordul cu băncile la "Prima Casă" semnat în această săptămână, 25% din cereri sunt pentru case noi

Miercuri, 8 Iulie 2009 (13:32:07)

Guvernul va semna în această săptămână convenţia de garantare a creditelor cu toate băncile selectate pentru programul "Prima Casă", datele actuale indicând că peste 25% dintre solicitări vor fi depuse pentru achiziţionarea unei locuinţe noi, au declarat, miercuri, reprezentanţii Executivului.

Premierul Emil Boc, ministrul Finanţelor şi preşedintele Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM au participat, miercuri, la ceremonia de semnare a contractului pentru prima locuinţă achiziţionată prin programul "Prima Casă".

Ei au arătat că până în prezent au fost depuse 10.000 de cereri pentru cumpărarea unei case prin credite bancare garantate de stat şi că datele indică faptul că peste 25% dintre solicitări vizează achiziţionarea unei locuinţe noi. Convenţiile de garantare a creditelor vor fi semnate în această săptămână cu toate băncile selectate, potrivit premierului.

Şeful Guvernului a felicitat banca şi cumpărătorii, mulţumind totodată vânzătorilor pentru că "au dat dovadă de receptivitate".

Boc a amintit de asemenea că sistemul de garantare de către stat a creditelor bancare va fi extins pentru agricultură şi autorităţile locale.

Prima locuinţă achiziţionată prin credit bancar garantat de stat este un apartament de două camere dintr-un bloc vechi aflat în cartierul bucureştean Colentina. Titularii contractului, soţ şi soţie, ambii angajaţi la compania Renault, au contractat de la BRD un credit bancar de 51.500 euro şi au plătit un avans de 3.000 euro, rata stabilită pentru perioada de 30 ani aferentă creditului fiind de 307 euro/lună.

Apartamentul este unul tip confort I decomandat, iar blocul a fost construit în 1986.

Cumpărătorii au declarat că au depus dosarul de creditare mai demult, dar că au fost contactaţi ulterior de bancă pentru a li se prezenta şi oferta din programul "Prima Casă".

Surse oficiale au declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, că familia în cauză avea deja depus dosarul pentru contractarea unui credit ipotecar şi a fost contactată de bancă pentru a i se prezenta şi varianta programului «Prima Casă», fiind totodată avertizată că va trebui să accepte mediatizarea achiziţiei, deoarece titularii contractului sunt practic primii cumpărători ai unei locuinţe prin intermediul acestui program.

Potrivit surselor citate, primii cumpărători ai unei locuinţe prin programul "Prima Casă" au fost consideraţi "clienţii perfecţi", deoarece dispun de venituri care permit achitarea ratelor aferente creditului.

Persoanele care vor să ia credite prin programul "Prima Casă" vor plăti un avans de 5% pentru o locuinţă de maximum 60.000 euro sau de 3.000 euro plus diferenţa din preţul de achiziţie, iar rata dobânzii va fi EURIBOR (rata solicitată între principalele bănci din zona euro la depozitele pe piaţa interbancară) la 3 luni plus maxim 4% pe an, la credite în euro, respectiv ROBOR (rata dobânzii la împrumuturi pe piaţa interbancară românească) plus maxim 2,5 puncte procentuale. Marja include şi nivelul total al comisioanelor percepute de finanţator.

Guvernul a primit oferte de la 20 de bănci pentru credite în valoare totală de 1,4 miliarde euro, peste plafonul maxim de garantare stabilit de Guvern la un miliard de euro.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acordul cu băncile la \"Prima Casă\" semnat în această săptămână, 25% din cereri sunt pentru case noi.
 Vizualizări articol: 543 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Acordul cu băncile la \"Prima Casă\" semnat în această săptămână, 25% din cereri sunt pentru case noi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei