Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 iul 2009 - Anul XIV, nr. 157 (4143)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Undo Roddick!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două meciuri într-unul singur. O partidă într-un singur set. Dorinţa mea de meci istovitor în finala de la Wimbledon s-a materializat printr-un 16-14 în decisiv. Adică de 3 ori 6-4! Cu toate acestea, meciul n-a egalat intensitatea din finala de anul trecut. Se pare că atunci când adversarul scoate ce e mai bun din Federer, acesta pierde. Interminabilul şir de game-uri în care nimeni nu avea nici un fel de veleităţi pe serviciul celuilalt nu a făcut decât să prelungească suspansul în privinţa învingătorului, nimic mai mult. Iar faptul că Federer a izbutit tot meciul un singur break, cel cu care a şi închis partida, spune multe. De fapt, totul s-a jucat în setul doi, când cele patru mingi de set consecutive ar fi trebuit să-i asigure lui Roddick confortul scorului (2-0 la seturi), al liniştii şi al încrederii. Dacă ar avea posibilitatea unui „undo”, nicicând n-ar mai rata asemenea enormitate de oportunitate! N-a fost să fie, deşi tenismanul amator şi comentatorul neprofesionist CTP anunţase în repetate rânduri deznodământul: "setul s-a terminat", "Roddick va servi şi va încheia setul"... Mi s-a părut agasant faptul că domnul CTP nu ştie să pună frână torentului de "idei în dialog". Expresia "aura bioelectrică" nu se potriveşte nici măcar domeniului SF, altul în care excelează CTP-ul. Faptul că se pricepe la acest sport nu îl poate contesta nimeni, spre exemplu, la una dintre semifinale, i-a corectat colegului de microfon un voleu de rever în smash de rever. Dar de aici până la a invada eterul cu previziuni parioristice e cale lungă. Într-o semifinală feminină, CTP a făcut un adevărat caz din faptul că una dintre jucătoare începuse un game cu o dublă greşeală, declamând că aceasta va cântări greu, că o va afecta mental etc. Chiar şi când se făcuse 30-15, continua să sugereze că acea dublă greşeală încă îi este ca o ghiulea legată de gleznă. Până la urmă serviciul s-a câştigat la 15, iar comentariul a părut prea aproape de derizoriu.
Revenind la Roddick şi Federer, acesta din urmă a încercat să-şi consoleze adversarul spunându-i că ştie cât doare, doar simţise pe pielea lui cu un an în urmă. Replica lui Roddick a fost copleşitoare: "da, dar tu mai câştigaseşi de 5 ori înainte..."

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Undo Roddick!.
 Vizualizări articol: 1095 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Undo Roddick!5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei