Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 iun 2009 - Anul XIV, nr. 146 (4132)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Farmaciile comunitare vor putea vinde şi medicamente de uz veterinar, potrivit legii

Joi, 25 Iunie 2009 (19:08:48)

Farmaciile comunitare vor putea comercializa şi medicamente de uz veterinar, potrivit noii Legi a Farmaciei, au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, reprezentanţi ai colegiului framaciştilor.

Potrivit acestora, este firesc ca în farmacie să poată fi vândute şi produse de uz veterinar, întrcât farmaciştii sunt absolvenţi ai aceleiaşi facultăşi indiferent dacă lucrează în unităţi de uz uman sau veterinar.

"Noi nu facem două facultăţi separate, unii pe cea de uz uman şi alţii pe cea de uz veterinar. Aşa că este firesc să putem comercializa şi produse de uz veterinar în farmaciile comunitare", au explicat sursele citate.

Totodată, Legea farmaciei şi normele de aplicare ale acesteia dau dreptul farmacistului să îşi deschidă şi drogherie dacă vrea. Până acum puteau avea drogherie doar asistenţii.

Ministerul Sănătăţii a publicat, joi spre dezbatere publică, "Ordinul pentru aprobarea Normelor privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea farmaciilor şi drogheriilor".

Poitrivit actului, în farmaciile comunitare şi drogherii este interzisă utilizarea tehnicii de vânzare "cu autoservire" şi prin internet pentru medicamentele de uz uman.

Autorizaţiile de funcţionare pentru farmaciile comunitare, farmaciile cu circuit închis şi drogherii se emit de către Ministerul Sănătăţii .

Orice altă modificare a spaţiului unităţii farmaceutice autorizate (extindere, restrângere, etc) se anunţă la Ministerul Sănătăţii - Direcţia Generală Strategii şi Politica Medicamentului cu solicitarea programării inspecţiei în vederea verificării condiţiilor de autorizare; cererea trebuie să fie însoţită de schiţa şi datele privind localul unităţii.

Pierderea autorizaţiei se anunţă la Ministerul Sănătăţii - Direcţia Generală Strategii şi Politica Medicamentului care va emite o nouă autorizaţie, pe baza documentelor prevăzute în lege.

Este interzisă amplasarea farmaciei în incinta spitalelor şi în spaţii inadecvate desfăşurării activităţii cum ar fi barăci de lemn, metalice, garaje, în apartamente cu destinaţie de locuinţă etc. prin noua lege pricipiul demografic va fi aplicat până în 2011 după care fiecare poate deschide farmacii şi drogherii unde vrea.

Localul trebuie să dispună de facilităţile necesare desfăşurării activităţii (apă curentă, canalizare, electricitate şi încălzire) şi de un sistem de securitate pentru protecţia personalului, mai ales în timpul gărzilor de noapte, dacă este cazul, precum şi pentru paza bunurilor existente în unitate. De asemenea, farmaciile şi drogheriile trebuie să aibă amplasate rampe de acces.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Farmaciile comunitare vor putea vinde şi medicamente de uz veterinar, potrivit legii.
 Vizualizări articol: 1253 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Farmaciile comunitare vor putea vinde şi medicamente de uz veterinar, potrivit legii1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei