Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 iun 2009 - Anul XIV, nr. 146 (4132)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Fără viitor

Termica, băgată “în groapă” de lipsa cererii de curent electric

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Sucevenii vor mai beneficia de căldură şi apă caldă produsă prin arderea cărbunelui cel mult încă doi ani. Acesta este termenul înaintat de primarul Sucevei, Ion Lungu, după această perioadă urmând să intre în funcţiune o nouă centrală termică, dar cu o capacitate mai mică şi care funcţionează doar pe gaz metan.
Edilul sucevean a spus că, în urma discuţiilor purtate marţi cu directorul ANRE, Petru Lificiu, şi cu directorul general al Transelectrica, Adrian Băicuşi, pe problema societăţii de termoficare de la Suceava şi perspectiva asigurării căldurii în municipiu, este tot mai clar că Termica, aşa cum funcţionează în prezent, nu are nici o şansă de a se redresa economic.
Mai exact, nu doar producţia de energie termică este mult peste necesarul Sucevei, dar nici măcar energia electrică produsă în cogenerare nu mai are căutare.
“Problema este una destul de delicată, în sensul în care astăzi România consumă 50% din energia electrică pe care o consuma anul trecut pe această vreme, iar pe de altă parte, exportă la 50% faţă de cât exporta anul trecut. În concluzie, nu este nevoie acum de energie electrică, deşi ăsta era principalul atu al societăţii de termoficare, care produce şi energie electrică în cogenerare.
Soluţia este una singură, de a realiza o nouă capacitate, o centrală de cogenerare de înaltă eficienţă, dar pe gaz metan”, a declarat Lungu.

 

Energia electrică obţinută la centralele termice, cea mai scumpă din toate

Noua strategie de eficientizare a activităţii Termica, adică realizarea unei centrale noi, dimensionată pentru consumul de energie termică necesar municipiului Suceava, va fi supusă aprobării Consiliului Local în luna iulie.
“Vom încerca să găsim soluţii de finanţare atât la Guvern, cât şi prin vânzarea certificatelor verzi, obţinute prin activitatea de cogenerare, conform protocolului de la Kyoto. Nu mai este nici o şansă ca Termica să funcţioneze pe actuala structură, în ideea de a produce mai multă energie electrică, pentru că nu este cerută în sistem, plus că este şi mult mai scumpă decât energia electrică obţinută prin hidrocentrale sau la centralele nucleare”, a adăugat şeful municipalităţii sucevene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Termica, băgată “în groapă” de lipsa cererii de curent electric.
 Vizualizări articol: 856 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Termica, băgată “în groapă” de lipsa cererii de curent electric2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Alta "realizare","A la Lungu" trimis de
(25 iun 2009, 11:46:36
La "groapa" de care vorbeste "edilul" Lungu,au participat toti acei "derbedei" ce au avut functii de raspundere,mai mult sau mai putin,incepand de la Ionescu si terminand cu "economistul" Lungu.Sigur ca este rentabil sa construiasca o noua centrala.Cine oare?Dar subventiile,cand sosesc la Termica,"d-le" Lungu?Cele peste 800 mld lei vechi,sume pe care le datorati celor de la Termica.Ingineria cu "cumpararea terenurilor"in schimbul banilor a esuat,procesele mai sunt pe rol.O sa mai aveti si altele.La toamna o sa "sufle" in calorifere ptr a incalzi locuintele echipa de la "primarie".Nerusinare curata in a cheltui banul public,oua,lumina,concerte,sta a invatat "edilul" la ISE?Cum reuseste sa cheltuie banii contribuabililor mai cu spor?
2.   Obs trimis de
(25 iun 2009, 13:33:54
...bagata-n groapa de primar.900 miliarde datorie.bani dusi pe subventii date aiurea pt obtinere de voturi. probabil va fi dat in judecata primaru pt returnarea datoriilor. astept momentul cind portareii vor pune lacat pe cladirea primariei!
3.   Nepoliticos... trimis de
(25 iun 2009, 23:00:01
Ce e cu atata mancare in fata lui la o conferinta de presa ??!! Asta e nesimtire totala !! Parca ar face reclama la gogosi !! Asa se prezinta un primar in fata alegatorilor sai in cadrul unui buget auster! O fi fost in pauza de masa ? Si cu icoana ortodoxa in spatele lui. Oara n-a aflat ca e post si nu se manaca de dulce ?

Un nesimtit... gras, lenes si mandru ....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei