Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 iun 2009 - Anul XIV, nr. 146 (4132)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministrul Justiţiei s-a întâlnit cu experţii CE în contextul următorului Raport

Joi, 25 Iunie 2009 (16:35:02)

Cătălin Predoiu, s-a întâlnit, joi, cu experţii Comisiei Europene (CE) în cadrul misiunii de evaluare în contextul următorului Raport, aceştia apreciind eforturile autorităţilor române, demersurile urmând să fie incluse în document, potrivit unui comunicat al Ministerului Justiţiei.

Cătălin Predoiu a avut o întâlnire cu experţii Comisiei Europene, în cadrul monitorizării efectuate de aceştia în contextul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), potrivit unui comunicat, de joi, al Ministerului Justiţiei.

"Discuţiile s-au axat pe evoluţiile înregistrate de la data ultimului raport din februarie 2009. Astfel au fost abordate: stadiul adoptării noilor coduri, atât cele substanţiale, cât şi cele procedurale, impactul pe care îl vor avea cele patru coduri asupra evoluţiei sistemului judiciar, măsurile avute în vedere pentru pregătirea implementării codurilor. S-a discutat de asemenea despre problematica finanţării justiţiei, date fiind noile condiţii economice, dar şi evoluţiile recente în materia jurisprudenţei Curţii Constituţionale", se arată în comunicat.

De asemenea, ministrul Justiţiei a realizat o prezentare a ultimelor modificări legislative relevante pentru procesul de monitorizare şi anume modificarea legii de organizare şi funcţionare a Curţii Constituţionale, organizarea inspecţiei judiciare, modalităţile de admitere în magistratură şi noua organizare a Ministerului Justiţiei. Totodată, au fost trecute în revistă şi progresele recente în materia luptei împotriva corupţiei.

"Reprezentanţii Comisiei Europene au apreciat eforturile autorităţilor române pentru îndeplinirea măsurilor prevăzute în cadrul celor patru condiţionalităţi ale MCV şi au menţionat că aceste demersuri vor fi reflectate în Raportul de ţară", se sublinează în documentul citat.

Aceasta este ultima misiune de evaluare a experţilor de la Comisia Europeană în vederea pregătirii viitorului Raport de ţară, utimele două misiuni anterioare, din luna mai, au vizat în principal lupta anticorupţie la nivel înalt şi la nivel local, cuprinzând întâlniri cu instituţiile cu atribuţii în domeniile respective.

În urmă cu două zile, Predoiu a afirmat că va fi amânat raportul Comisiei Europene, însă întârzierea nu are legătură cu România, ci cu Bulgaria, apreciind totodată că Bucureştiul trebuie să profite de timpul rămas pentru a apăsa pedala reformei.

Informaţiile neoficiale anterioare arătau că Raportul pe justiţie a fost amânat pentru luna septembrie. Argumentul principal ar fi fost legat de negocierile privind şefia Comisiei de la Bruxelles. Cu alte cuvinte, România ar fi urmat să-l sprijine pe Jose Durao Barroso pentru un nou mandat, în schimbul amânării documentului.

Ministrul Justiţiei declara că speră, pe de altă parte, că Parlamentul va da până la urmă undă verde anchetării lui Adrian Năstase în cazul Zambaccian 1. Legislativul nu a reuşit să avizeze urmărirea penală împotriva fostului premier PSD.

Cătălin Predoiu mai spunea că dacă România vrea un raport favorabil pe Justiţie, trebuie inclusiv ca avizul în acest dosar să fie dat.

Între 23 şi 25 iunie, experţii europeni aveau programate întâlniri separate cu procurorul general al României, Codruţa Kovesi, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Daniel Morar, conducerile Consiliului Superior al Magistraturii, Agenţiei Naţionale de Integritate, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Ministerului Justiţiei, Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, precum şi cu ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Justiţiei s-a întâlnit cu experţii CE în contextul următorului Raport.
 Vizualizări articol: 404 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul Justiţiei s-a întâlnit cu experţii CE în contextul următorului Raport0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei