Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 iun 2009 - Anul XIV, nr. 146 (4132)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Năstase îl întreabă, în scris, pe Predoiu, dacă nu crede că s-ar justifica demiterea lui Kovesi

Joi, 25 Iunie 2009 (16:33:25)

Deputatul PSD Adrian Năstase i-a adresat o scrisoare deschisă ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, în care îl întreabă dacă s-ar justifica o propunere de demitere pentru un procuror general care cere Parlamentului aplicarea retroactivă a unei decizii a Curţii Constituţionale.

Năstase îl întreabă pe Predoiu dacă a reuşit să citească scrisoarea transmisă Parlamentului de către Procurorul General de reluare a votului în ceea ce priveşte începerea urmăririi penale într-un dosar în care s-a mai dat un vot, la 13 august 2008. "Din declaraţiile dumneavoastră, reiese că nu", adaugă Năstase.

"Consideraţi că poate fi admisă o solicitare de aplicare retroactivă a unei decizii a Curţii Constituţionale, din octombrie 2008, pentru a justifica cererea de reluare a unui vot deja exprimat, în august 2008, în condiţiile în care articolul 147 alin.(4) din Constituţia României stabileşte, vă reamintesc, că deciziile Curţii Constituţionale au putere doar pentru viitor? Credeţi că s-ar justifica, în acest caz, o propunere de demitere pentru un Procuror General care semnează o astfel de cerere către Parlament, prin care îndeamnă la încălcarea Constituţiei? Ştiu că apreciaţi oamenii bine pregătiţi. Tocmai de aceea, probabil, aţi înaintat propunerea ca Daniel Morar să fie reconfirmat în funcţie. La fel ca şi în cazul lui Doru Ţuluş. În aceste condiţii, chiar credeţi că cineva care încalcă brutal prevederile Constituţiei, inducând în eroare Parlamentul, poate fi în continuare Procuror General?", scrie Năstase

El îi aminteşte lui Predoiu că a declarat, recent, că la momentul aderării, Uniunea Europeană considera România drept o ţară coruptă. "Probabil că vă referiţi la data de 1 ianuarie 2007, pentru că, altfel, vă reamintesc, la finalul anului 2004 s-au încheiat negocierile de aderare, prin închiderea tuturor capitolelor de negociere, inclusiv capitolul 24, referitor la Justiţie şi Afaceri Interne, când acest mecanism de monitorizare nu exista. El a apărut ulterior, la presiunea fostului ministru al justiţiei numit de Traian Băsescu, împreună cu care, de altfel, au decis să elimine rolul CSM-ului privind numirea şefilor Parchetului, rezervându-şi pentru ei doi această prerogativă, contrar înţelegerilor anterioare cu Uniunea Europeană", scrie Năstase.

Deputaţii au hotărât, marţi, prin vot, că cererea procurorului general privind reluarea unui vot al Camerei pentru începerea urmăririi penale a deputatului PSD Adrian Năstase în cazul Zambaccian 1 este inadmisibilă.

Potrivit articolului unic al hotărârii, "Camera Deputaţilor respinge ca inadmisibilă solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de reluare a procedurilor parlamentare cu privire la faptele care fac obiectul dosarului 114/2007 al DNA".

Foarte mulţi parlamentari au reclamat la finalul dezbaterilor că nu au ştiut ce au votat.

De asemenea, plenul Camerei Deputaţilor a decis, marţi, sistarea discuţiilor procedurale în privinţa celui de-al doilea proiect de hotărâre privind reluarea votului de începere a urmăririi penale în cazul Năstase şi să ceară procurorului general lămuriri cu privire la la dosarele vizate.

Camera Deputaţilor a respins, marţi, propunerea legislativă privind trecerea Registrului Comerţului din subordinea Ministerului Justiţiei în sistemul Camerelor de Comerţ, aceasta urmând să fie reluată în altă sesiune parlamentară deoarece nu a fost întrunit numărul necesar de voturi pentru adoptare.

În favoarea propunerii legislative au votat 157 deputaţi, 71 au fost împotrivă şi un deputat s-a abţinut, însă, fiind vorba de o lege organică, ar fi trebuit să întrunească, pentru a fi adoptată, 163 de voturi.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Năstase îl întreabă, în scris, pe Predoiu, dacă nu crede că s-ar justifica demiterea lui Kovesi.
 Vizualizări articol: 556 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Năstase îl întreabă, în scris, pe Predoiu, dacă nu crede că s-ar justifica demiterea lui Kovesi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei