Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 iun 2009 - Anul XIV, nr. 146 (4132)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Balon de oxigen

Firmele de construcţii sucevene se relansează

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Firmele de construcţii sucevene, strâmtorate în ultima perioadă din cauza facturilor neachitate de către primăriile pentru care au executat lucrări, se relansează odată cu alocarea fondurilor pentru plata restanţelor financiare.
Două hotărâri de guvern, 655/2009 şi 605/2009 prevăd sumele necesare pentru achitarea datoriilor la lucrările efectuate la şcoli şi sume pentru administraţiile locale. Aceşti bani au ajuns deja în Trezoreria Suceava, iar constructorii apreciază că vor ajunge în conturile lor în următoarele zile, ceea ce îi face să se pregătească să reia lucrările în plin.
De exemplu, societatea din Suceava căreia statul îi datorează aproape 40 de milioane de euro, a început de ieri să reangajeze personal, circa 90 de muncitori. Tot ieri, SOCONI a câştigat licitaţia pentru reabilitarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, lucrări cu finanţare asigurată, în valoare de 210.000 de euro. De asemenea, în Trezoreria Suceava au ajuns banii pentru plata lucrărilor de alimentare cu apă şi canalizare, din care firma suceveană are de primit 500.000 de euro.
„Din data de 1 iulie va începe plata lucrărilor efectuate în 2008, deci nouă ne vor intra în cont cam 1 milion de euro. Cu aceşti bani se va relansa producţia şi asta este cel mai important pentru că noi. În ciuda problemelor care au fost, datoriile la stat ni le-am plătit permanent şi acum producţia este cea care ne interesează, în primul rând”, ne-a declarat directorul firmei SOCONI, Nelu Opincaru, care a mai precizat că pentru acest an firma sa preconizează să aibă o cifră de afaceri de 3,5 milioane de euro.
Aceleaşi pregătiri pentru a reîncepe lucrările în ritmul din anii precedenţi le face şi SC SUCT SA. O altă firmă de construcţii căreia statul îi este dator cu sume considerabile. Directorul firmei SUCT, Dumitru Popescu, crede că din cele peste 120 de miliarde de lei vechi, pe care i le datorează administraţiile locale, la 1 iulie va primi cel puţin 80 de miliarde de lei vechi. Jumătate din aceşti bani o reprezintă numai lucrările facturate de la campusul liceului sportiv din Suceava. „Cu banii care ne vin putem să ne susţinem contractele şi să efectuăm toate lucrările în ritm susţinut. Cu sprijinul autorităţilor locale, aceşti bani vor ajunge la noi în perioada imediat următoare şi astfel se vor debloca toate problemele”, a mai spus Dumitru Popescu.
Reamintim că statul datorează peste 200 de milioane de euro firmelor de construcţii care au executat lucrări cu beneficiari administraţiile publice locale din judeţul Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Firmele de construcţii sucevene se relansează.
 Vizualizări articol: 831 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.14/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.1 din 7 voturi
Firmele de construcţii sucevene se relansează2.157

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei