Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 iun 2009 - Anul XIV, nr. 146 (4132)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Guvernul a primit oferte de la 12 bănci pentru credite de 814 mil.euro, în programul Prima Casă

Joi, 25 Iunie 2009 (15:36:46)

Guvernul a primit, deocamdată, oferte de la 12 bănci pentru credite în valoarea totală de 814 milioane euro la programul "Prima Casă", a declarat, joi, premierul Emil Boc

"Până la această oră au depus oferte 12 bănci pentru credite în valoare de 814 milioane euro. Toate ofertele se încadrează în limitele maximale de dobândă stabilite de Guvern, iar vineri suntem în măsură să spunem câte bănci s-au înscris în program", a spus Boc.

Aurel Şaramet, preşedintele Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, care garantează în numele statului creditele pentru populaţie prin programul "Prima Casă", a declarat anterior că a primit până joi dimineaţă oferte de la şapte bănci, în valoare totală de 450 milioane euro. Termenul limită de depunere a ofertelor este sfârşitul zilei de joi.

El a precizat că cele şapte bănci care au depus ofertele sunt Banca Transilvania, Leumi Bank, BRD, ATE, Raiffeisen, Millenium şi Volksbank.

Vicepreşedintele pentru retail al Raiffeisen Bank, Răzvan Munteanu, a declarat, miercuri, că banca a stabilit un plafon iniţial de 50 de milioane de euro pentru activitatea de creditare din cadrul programului "Prima casă".

Totodată, reprezentanţii ai Millennium au afirmat, pentru MEDIAFAX, că plafonul maxim pentru participarea la programul "Prima Casă" este estimat de bancă la 30 milioane de euro, menţionând că nu se exclude posibilitatea suplimentării acestei sume pe parcursul dezvoltării proiectului.

În afara celor şaspte bănci, surse bancare au afirmat că şi Piraeus Bank şi Bancpost vor să acorde credite în cadrul programului "Prima Casă" în valoare de până la 100 milioane euro, şi respectiv 50 milioane euro.

Pe de altă parte, Şaramet a arătat că au mai existat discuţii cu Alpha Bank, Banca Românească, CEC şi BCR, care urmează să depună oferte pentru credite cu o valoare estimată la 300-400 milioane de euro.

Persoanele care vor lua credit prin programul "Prima Casă" vor plăti un avans de 5% pentru o locuinţă de maximum 60.000 euro sau de 3.000 euro plus diferenţa din preţul de achiziţie, iar rata dobânzii va fi EURIBOR (rata solicitată între principalele bănci din zona euro la depozitele pe piaţa interbancară) la 3 luni plus maxim 4% pe an, la credite în euro, respectiv ROBOR (rata dobânzii la împrumuturi pe piaţa interbancară românească) plus maxim 2,5 puncte procentuale. Marja include şi nivelul total al comisioanelor percepute de finanţator.

Dobânda Euribor la trei luni a scăzut, săptămâna aceasta, la un minim record, de 1,206%, în timp ce ROBOR se situa joi în jurul a 10,3%.

Garanţia statului pentru credite, în limita a 60.000 euro, va fi acordată şi în cazul persoanelor care solicită împrumutul pentru a construi o casă.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Guvernul a primit oferte de la 12 bănci pentru credite de 814 mil.euro, în programul Prima Casă.
 Vizualizări articol: 517 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Guvernul a primit oferte de la 12 bănci pentru credite de 814 mil.euro, în programul Prima Casă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei