Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 iun 2009 - Anul XIV, nr. 145 (4131)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Riscăm să devenim un popor de asistaţi social

Miercuri, 24 Iunie 2009 (16:38:04)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că în 2008 jumătate din populaţia României a fost asistată social, el apreciind că acest lucru înseamnă o risipă cauzată de un comportament politic "de natură populistă".

Băsescu a participat, miercuri, la conferinţa "The Future of Social Change: 1989-2009: Visions and Perspectives after 20 Years of Transition".

"Se remarcă o lipsă de coerenţă şi de responsabilitate în alocarea resurselor publice destinate politicilor sociale. Riscăm să devenim un popor de asistaţi social", a spus Băsescu.

El a precizat că în 2008 nunmărul persoanelor asistate de stat, sub diferite forme, a ajuns la 11 milioane, dintr-o populaţie totală de 22 de milioane.

"Înseamnă că nu avem priorităţi în alocarea banilor publici. Originea risipei se află într-un comportament politic de natură populistă şi în lipsa de transparenţă a stabilirii priorităţilor bugetare", a spus Băsescu.

El a menţionat că într-adevăr categoriile defavorizate, bătrânii, copiii, minorităţile, şomerii au nevoie de asistenţă socială, menţionând însă că nu este posibil ca majoritatea populaţiei să beneficieze de incluziune socială.

Traian Băsescu a mai spus că România are o problemă mare legată de capacitatea administrativă, afirmând că există riscul de a nu fi absorbite cele 32 de miliarde de euro fonduri alocate României de către UE.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Riscăm să devenim un popor de asistaţi social.
 Vizualizări articol: 898 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Riscăm să devenim un popor de asistaţi social0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei