Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 iun 2009 - Anul XIV, nr. 144 (4130)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Gigi Becali nu poate părăsi ţara

Marţi, 23 Iunie 2009 (16:20:28)

Judecătoria Sectorului 1 a decis, marţi, că Gigi Becali nu poate părăsi ţara, judecătorii respingând cererea acestuia de ridicare a interdicţiilor pentru a putea pleca la Parlamentul European, soluţia putând fi atacată cu recurs..

Judecătoria Sectorului 1 a respins cererea lui Gigi Becali ca neîntemeiată. Soluţia poate fi atacată cu recurs la Tribunalul Bucureşti.

Gigi Becali a declarat, marţi, în faţa judecătorilor, că doreşte să-şi îndeplinească obligaţiile faţă de cei care l-au ales pentru Parlamentul European şi că, "în rest", se distrează în instanţă "pentru că ăsta-i circ".

La termenul de marţi al procesului, avocatul lui Gigi Becali, Cătălin Dancu, a spus magistraţilor că s-au modificat complet motivele pentru care judecătorii i-au impus clientului său control judiciar, arătând că, pe de o parte, procurorii nu ar fi efectuat niciun act de urmărire penală până la acest moment în dosar sau dacă ar fi efectuat avocatul nu a fost citat la niciunul din aceste acte, iar pe de altă parte, că Gigi Becali este acum europarlamentar şi are obligaţia de a-şi reprezenta ţara în Parlamentul European.

Dancu a mai spus magistraţilor că a solicitat anchetatorilor să fie anunţat atunci când aceştia efectuează acte de urmărire penală în dosarul în care clientul său este acuzat de sechestrarea mai multor persoane. Avocatul a precizat instanţei că, până la acest moment, nu a fost chemat niciodată, astfel că el poate deduce faptul că nu s-ar fi efectuat niciun act de urmărire penală în cazul lui becali.

Totodată, avocatul s-a arătat sceptic cu privire la faptul că, din aprilie şi până în prezent, nu s-a efectuat niciun act de urmărire penală în acest dosar.

Pe de altă parte, apărătorul lui Becali a invocat şi normele Uniunii Europene privind dreptul la liberă circulaţie în spaţiul european, arătând că şi clientul său trebuie să se bucure de acest drept.

Procurorul de şedinţă s-a opus cererii lui Gigi Becali de ridicare în totalitate a controlului judiciar, arătând că acesta trebuie să fie la dispoziţia procurorilor pentru a fi prezent la audieri şi la alte acte de urmărire penală.

La rândul lui, Gigi Becali le-a spus magistraţilor că vrea să fie lăsat să-şi îndeplinească obligaţiile faţă de cele aproximativ 500.000 de persoane care l-au votat şi care au vrut ca el să ajungă în Parlamentul European.

"În arest aveam grijă să-mi împac avocaţii decât să-mi văd de eliberare. Ambiţiile dintre avocaţi, răutăţile şi invidia au dus societatea românească la starea de acum. Eu cer să fiu lăsat să-mi îndeplinesc obligaţiile faţă de cei care m-au ales şi care au dorit ca eu să ajung în Parlamentul European. În rest nu pot să vă spun decât că mă distrez prin instanţă pentru că ăsta-i circ", a arătat Becali instanţei.

La ieşirea din sala de judecată George Becali le-a declarat jurnaliştilor care-l aşteptau că nu se teme de soluţia pe care o va da judecătoria, dar că, dacă dosarul ajunge la judecătorul George Matei Dorel, de la Tribunalul Bucureşti, atunci este sigur de soluţie.

Partea de cerere referitoare la încuviinţarea părăsirii ţării /localităţii a fost disjunsă, urmând să se constitue un nou dosar care va primi termen de judecată.

Tribunalul Bucureşti (TB) a decis, joi, că Gigi Becali nu poate părăsi Capitala şi judeţul Ilfov, după ce judecătorii au admis recursul declarat de procurori şi au respins în totalitate cererea făcută de finanţatorul FC Steaua la Judecătoria Sectorului 1.

El a câştigat un mandat de europarlamentar la alegerile din 7 iunie.

Gigi Becali a fost arestat între 3 şi 17 aprilie, într-un dosar în care este acuzat de lipsei de libertate în mod nelegal, infracţiune care se pedepseşte cu închisoare de la şapte la 15 ani. El este acuzat că şi-a instigat gărzile să îi prindă pe hoţii maşinii sale. Astfel, trei persoane au fost urmărite şi urcate cu forţa în maşini, una dintre acestea a fost împuşcată în picior, apoi au fost duse în faţa lui Gigi Becali, în sediul PNG din cartierul Pipera. Aici, cei trei au fost puşi să dea declaraţii că ei sunt cei care i-au furat maşina lui Becali şi că nu se duc să reclame poliţiei faptul că au fost sechestraţi, potrivit Parchetului Tribunalului Capitalei.

Tribunalul Bucureşti l-a pus în libertate pe Becali, în 17 aprilie, însă i-a pus o serie de condiţii, pe perioada cercetărilor.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gigi Becali nu poate părăsi ţara.
 Vizualizări articol: 563 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Gigi Becali nu poate părăsi ţara1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei