Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 iun 2009 - Anul XIV, nr. 144 (4130)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Transfer

CJ Suceava este de acord să predea magistralele de gaz către Transgaz

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consilierii judeţeni suceveni au aprobat, în ultima şedinţă, predarea conductelor de transport gaze naturale de înaltă presiune realizate în judeţul Suceava, în cadrul proiectului „Suceava – Utilităţi şi mediu la standarde europene”, către Societatea naţională de Transport Gaze Naturale, Transgaz Sa Mediaş.
Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a explicat că predarea acestor conducte ar reprezenta unul dintre paşii pe care administraţia judeţeană trebuie să-i facă pentru deblocarea proiectului „Utilităţi şi mediu”. El a mai spus că după aprobarea acestei hotărâri, urmează să fie promovate două Hotărâri de Guvern. Flutur a precizat că una dintre hotărâri va viza predarea conductelor de gaze naturale către SC Transgaz SA, iar cealaltă va fi promovată de Ministerul Finanţelor, pentru stabilirea surselor prin care CJ Suceava să recupereze sumele de bani investite în construcţia conductelor.
Şeful administraţiei a mai explicat că, în acelaşi timp, Ministerul Administraţiei şi Internelor urmează să aloce fondurile necesare pentru finalizarea construcţiei şi punerea în funcţiune a centralelor termice pe cogenerare din Rădăuţi, Gura Humorului şi Câmpulung Moldovenesc.

 

CJ Suceava încearcă să recupereze 11,5 milioane de euro

„Investiţiile pentru construcţia magistralelor şi conductelor de gaz metan sunt blocate. De asemenea, o altă problemă este şi cea legată de situaţia neclară privind proprietarii magistralelor de gaze naturale, având în vedere că acestea sunt o investiţie comună a localităţilor partenere în acest proiect, şi care au finanţat proiectul. Şi vreau să precizez că după transferul conductelor, vom avea o discuţie cu cei din conducerea Ministerul Finanţelor, pentru a recupera cele peste 11 milioane de euro care s-au investit în construcţia conductelor”, a declarat Flutur.
CJ Suceava, împreună cu 61 de Consilii Locale din judeţ, au contractat un credit extern de 86,3 milioane de euro, garantat de Ministerul Finanţelor, sumă care ar fi trebuit să fie folosită pentru construcţia conductelor de transport gaze naturale de înaltă presiune şi reabilitarea sistemului de termoficare din mai multe localităţi urbane.
În ceea ce priveşte componenta gaze naturale, investiţiile preconizate erau de 27,3 milioane de euro, pentru construcţia a 232,7 kilometri de conducte. Din această sumă a fost folosite 11,5 milioane de euro, construindu-se 101,65 de kilometri de conducte. Investiţiile sunt în acest moment blocate pe ambele tronsoane de conducte, Frasin – Câmpulung Moldovenesc – Vatra Dornei şi Păltinoasa – Rădăuţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CJ Suceava este de acord să predea magistralele de gaz către Transgaz.
 Vizualizări articol: 922 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
CJ Suceava este de acord să predea magistralele de gaz către Transgaz1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravos trimis de
(23 iun 2009, 14:49:22
bine bai fluturas preda tot la nemtii astia si n-ai sa mai spui "pasi prin bucovina " ci "pasi prin germanovina" dar atunci nu ai sa mai ai bani sa faci cite prostii de zburatoare agatate in tot orasul

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei