Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 iun 2009 - Anul XIV, nr. 144 (4130)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Deputaţii au aprobat înfiinţarea comisiei de anchetă în cazul ministrului Ridzi

Marţi, 23 Iunie 2009 (18:26:33)

Deputaţii au aprobat, marţi, înfiinţarea comisiei de anchetă în cazul ministrului Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, cu 220 de voturi "pentru", unul împotrivă şi două abţineri, Ridzi solicitând şi ea parlamentarilor, înainte de vot, să fie de acord cu crearea acestei comisii.

Monica Iacob Ridzi a fost prezentă, marţi, la votul final dat în Cameră la proiectul de hotărâre privind înfiinţarea unei Comisii de anchetă parlamentară pentru verificarea sumelor cheltuite, sub semnătura sa, pentru organizarea "Zilei Tineretului" şi a solicitat deputaţilor să voteze în favoarea înfiinţării acestei comisii.

"Am o rugăminte adresată dumneavostră: la votul final, unde se solicită înfiinţarea unei comisii de anchetă în ceea ce priveşte modul cum au fost cheltuite sumele cu ocazia zilei de 2 Mai pentru a organiza acest eveniment, eu vă rog să votaţi pentru a înfiinţa această comisie de anchetă, pentru că este pentru mine o ocazie să dovedesc că sunt nevinovată, că aceste sume şi contracte au fost atribuite perfect legal", a spus Ridzi, în plenul Camerei Deputaţilor

Ea a adăugat că îşi doreşte ca toate anchetele să se finalizeze în cel mai scurt timp posibil pentru a dovedi public că este nevinovată.

Camera Deputaţilor a dat, marţi după-amiază, votul final la proiectul de hotărâre privind înfiinţarea Comisiei de anchetă pentru verificarea sumelor cheltuite de Ministerul Tineretului şi Sportului, sub semnătura ministrului Monica Iacob Ridzi, pentru organizarea Zilei Tineretului, după ce aprobase acest document, pe articole, cu câteva ore mai devreme.

Hotărârea precizează că membrii comisiei de anchetă vor verifica sumele alocate pentru organizarea Zilei Tineretului, provenienţa acestora şi modul de cheltuire.

De asemenea, Comisia de anchetă va avea ca obiectiv verificarea respectării procedurilor legale privind organizarea şi finanţarea evenimentului, precum şi verificarea modului în care Ministerul Tineretului şi Sportului a selectat şi plătit firmele care au organizat evenimentul.

Monica Iacob Ridzi a declarat, luni seară, că îşi doreşte ca ancheta în cazul său să se finalizeze cât mai repede, pentru a demonstra că este nevinovată, precizând că, după răspunsul DNA, îi va da în judecată pentru "denunţ calomnios" pe cei care au generat această situaţie.

Preşedintele PNL Crin Antonescu a depus, în 19 iunie, la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) o plângere împotriva ministrului Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, pentru abuz în serviciu şi delapidare, în legătură cu fondurile cheltuite pentru organizarea Zilei Tineretului. Plângerea a ajuns, prin declinarea competenţei, la DNA.

Surse judiciare au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că Parchetul ICCJ, organul de anchetă unde a fost iniţial depusă plângerea PNL, a decis să-şi decline competenţa în favoarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Astfel, plângerea PNL, în care Monica Iacob Ridzi este acuzată de abuz în serviciu, va fi verificată de procurorii anticorupţie, care trebuie să stabilească dacă acuzaţiile aduse minstrului sunt fondate sau nu.

Deputaţii PNL au înaintat, luni, conducerii Camerei Deputaţilor o cerere de aprobare a începerii urmăririi penale împotriva ministrului Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, pentru delapidare şi abuz în serviciu contra intereselor publice. Conducerea Camerei a decis, tot luni, ca propunerea PNL şi PSD privind constituirea unei comisii parlamentare de anchetă în cazul ministrului Tineretului şi Sportului să fie discutată marţi în plen.

Monica Iacob-Ridzi, a organizat, vineri, o conferinţă de presă, pentru a răspunde acuzaţiilor din presă privind evenimentele de Ziua Tineretului, precizând că finanţarea programelor pentru tineret reprezintă doar 12,25% din întregul buget al ministerului şi că la un eveniment pentru tineret există 8-9 evenimente sportive. Ea a preciat că este nedrept să fie acuzată în fiecare zi că se ocupă mai mult de tineret decât de sport.

Ministrul a spus că, din dorinţa de a organiza cel mai mare eveniment de tineret postdecembrist, nu s-a uitat la bani, interesând-o rezultatul. Evenimentul şi-a atins scopul, adică aproximativ 100.000 de tineri s-au distrat în toată ţara de ziua lor, a spus Ridzi, adăugând că aceştia nu au participat doar la două concerte, în Bucureşti şi Costineşti, ci la o serie întreagă de evenimente sportive, culturale, artistice, de la arte marţiale, la teatru, folk până la streetdance.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputaţii au aprobat înfiinţarea comisiei de anchetă în cazul ministrului Ridzi.
 Vizualizări articol: 696 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputaţii au aprobat înfiinţarea comisiei de anchetă în cazul ministrului Ridzi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei